Illustrasjon: Nordic Office of Architecture
Illustrasjon: Nordic Office of Architecture
Illustrasjon: Nordic Office of Architecture

Peab bygger 230 m lang bru på Bergen lufthavn

For 63,5 millioner kroner skal Peab Anlegg bygge en betongbru i tilknytning til det nye terminalbygget på Bergen lufthavn, Flesland.

Slik som på Oslo lufthavn, vil det nye terminalbygget på Bergen lufthavn ha avgangshall i én etasje og ankomsthall i en annen. Betongbrua vil fungere som adkomstvei til andre etasje på terminalen.

 

Byggestart sommeren 2015

Det vil ta ca. 1,5 år å bygge brua. Selve betongarbeidene starter til sommeren, mens vinteren går med til prosjektering og planlegging. Oppdraget gjennomføres som totalentreprise, og oppdragsgiver er Avinor AS - Bergen lufthavn, Flesland.

– Vi er glade for at vi har fått tillit av Avinor til å bygge betongbrua. For oss er det både et spennende og krevende prosjekt, og vi ser frem til å samarbeide med den profesjonelle byggherreorganisasjonen i prosjektet, sier distriktssjef Jan Vidar Lie i Peab Anlegg.

 

Nytt terminalbygg åpner i 2017

Eksisterende flyterminal på Bergen lufthavn, Flesland ble ferdigstilt i 1988 og er opprinnelig dimensjonert for ca. 2,8 millioner passasjerer. Kapasiteten er ved senere utvidelser økt til 3,4 millioner passasjerer. I 2013 reiste 6 millioner passasjerer over Flesland.

Byggingen av den nye terminalen, terminal 3, vil bety nær en dobling av kapasiteten. Dette vil også øke flyplassens servicegrad og evne til å ta imot ny trafikk. Det nye terminalbygget skal være ferdigstilt våren 2017.

Prosjektdirektør Alf Sognefest i Avinor ønsker Peab Anlegg velkommen til Flesland.

– Ved tildelingen av dette viktige oppdraget til Peab Anlegg tar vi et langt steg videre på veien for å fjerne dagens kapasitetsproblemer i det viktigste trafikknutepunktet for bergensregionen og Vestlandet, sier Sognefest.

 

Forsiden akkurat nå