Her, under byggingen av Dalsfjordsambandet, var det at ulykken skjedde i 2013.
Her, under byggingen av Dalsfjordsambandet, var det at ulykken skjedde i 2013.

Partene godtar bøter etter dødsulykke

Statens vegvesen og KA Aurstad godtar bøter på henholdsvis 300.000 og 600.000 kroner etter at en 25 år gammel dumperfører mistet livet under arbeid på Dalsfjordsambandet i Sogn og Fjordane i 2013.

Askvoll (NTB): – Vi ser at vi kunne gjort ting annerledes når det kommer til risikokartlegging, og har valgt å akseptere boten på 300.000 kroner, sier regionveisjef Helge Eidsnes i Region vest i Statens vegvesen til NRK.

Også entreprenørselskapet KA Aurstad godtar boten.

– Vi valgte å gjøre det samme som Vegvesenet. Vi godtar boten selv om vi ikke har godtatt innholdet i påtalen. Det er med tanke på at det er tre år siden. Men med tanke på de pårørende og alle involverte i saken vil vi få avsluttet dette så fort som mulig, sier styreformann Kjell Arne Aurstad.

Etter en langvarig politietterforskning ble Statens vegvesen og entreprenørselskapet KA Aurstad i 2014 gitt bøter på henholdsvis 500.000 og én million kroner. Bøtene ble ikke godtatt fordi de mente saken ikke var godt nok belyst.

En 25 år gammel mann druknet da dumperen han kjørte, havnet i sjøen øst for ferjekaia ved Eikenes i Askvoll 21. januar 2013. Ulykken skjedde ved et område der det pågikk arbeid med å bygge ny tunnel i Dalsfjordsambandet, og 25-åringen kjørte pukk fra Eikenestunnelen da dumperen havnet i sjøen.

25-åringen ble funnet to dager senere på 66 meters dyp. Dumperen ble dagen etter ulykken funnet på 230 meters dyp. (©NTB)

Forsiden akkurat nå