400 ansatte i Statens vegvesens sitt «gamle» hovedkontor fra Fyllingsdalen, og inn i nye kontorlokaler i Nygårdsgaten 112 i Bergen sentrum.
400 ansatte i Statens vegvesens sitt «gamle» hovedkontor fra Fyllingsdalen, og inn i nye kontorlokaler i Nygårdsgaten 112 i Bergen sentrum. (Bilde: )

På flyttefot i Bergen

Statens vegvesen flytter på seg i Bergen. 12. oktober flytter over 400 ansatte fra sitt «gamle» hovedkontor fra Fyllingsdalen og inn i nye kontorlokaler i Nygårdsgaten i Bergen sentrum.

  • Nyheter

Og uken etter flytter Bergen trafikkstasjon til Åsane, og dette får størst konsekvens for publikum. Da skal ca. 80 ansatte fra Fyllingsdalen inn i nye lokaler i Heiane 4 i Åsane, sammen med Nordhordland trafikkstasjon som tidligere var i Knarvik.

-Det som blir nytt for publikum er at trafikant- og kjøretøytjenestene våre er delt mellom sentrum og Åsane. I sentrum vil vi hjelpe publikum med det som har med førerkort å gjøre, og i Åsane skal vi drive mer med kontroll og registrering av kjøretøy, sier Jan Tore Odd som er avdelingsdirektør for trafikant- og kjøretøy.

Hovedkontoret flytter først

Først ut er altså hovedkontoret i Fyllingsdalen som skal til sentrum, og allerede førstkommende fredag starter flyttebilene for å frakte alt det som skal være med til sentrum.

-Denne dagen skal vi inn i nye flotte og moderne kontorlokaler, hvor vi skal arbeide bedre og smartere sammen, sier Regionvegsjef Helge Eidsnes, som gleder seg til å ta i bruk det nye bygget.

 

Sentralt plassert

Han forteller videre at Statens vegvesen har en strategi når det gjelder plassering av lokaler.

-Vi skal være sentralt plassert og det skal være mulig for publikum å besøke oss ved å bruke kollektiv, gang eller sykkel som transportmidler, sier Eidsnes.

-Det betyr også vi som ansatte må endre våre reisevaner til jobb. Det er ikke tilrettelagt for parkering for ansatte, slik at vi alle må bruke kollektiv, gange eller sykkel som transportmiddel til arbeid, sier Eidsnes.

Forsiden akkurat nå