Oslofjordforbindelsen går fra riksveg til europavei: Omskiltingen i gang

Natt til tirsdag startet driftsentreprenøren Veidekke jobben med å erstatte gamle rv. 23-skilt med nye E134-skilt langs hovedvegen mellom Kjellstad i Lier og Verpen i Hurum

Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen
5. des. 2018 - 08:05

I første omgang er det snakk om litt over ett hundre klistremerker som klebes over gamle rv. 23.skilt langs hovedvegen fra Kjellstad og fram til Oslofjordtunnelen, melder Statens vegvesen.

Permanente E134-skilt på Buskerud-siden må vi vente på til en gang utpå nyåret 2019. Da skal også alle henvisningsskiltene på sidevegene skiftes ut.

Vedtaket om å omdøpe de om lag 45 kilometerne med riksvei 23 fra E18 i Lier til E6 ved Vassum i Akershus ble gjort for flere år siden.

Akershus tyvstartet omskiltingen for noen uker siden. Nå kommer Buskerud etter med klistremerker som settes opp denne og neste uke.

Omskilting på Oslofjordforbindelsen i Buskerud startet i Lier natt til tirsdag Foto: Kjell Wold, Statens vegvesend

Om få dager kan vi altså fastslå at rv. 23, som ble åpnet 29. juni 2000, nå er gått helt over i historien.

Og nå går ikke E134 lenger mellom Drammen og Haugesund, men mellom Vassum i Frogn i Akershus og Karmøy utenfor Haugesund i Rogaland.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.