TRAFIKK OG ITS

Oslo utsetter dobling av bomtakstene for elbil

Trinn tre av Oslopakke 3 ble utsatt fra 1. mars til 1. juni. Nå er det ikke klart når trinn tre med takstøkninger blir gjennomført.

Det var ventet at det 1. juni skulle komme takstøkning for elektriske personbiler og fritak for lette elektriske varebiler. Nå er det utsatt.
Det var ventet at det 1. juni skulle komme takstøkning for elektriske personbiler og fritak for lette elektriske varebiler. Nå er det utsatt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
14. mai 2020 - 09:12

– Trinn 3 er utsatt og vil ikke bli iverksatt 1. juni, bekrefter Kyrre Gran i Oslopakke-sekretariatet i Statens vegvesen til nettstedet Motor.

Det var ventet at det 1. juni skulle komme takstøkning for elektriske personbiler og fritak for lette elektriske varebiler.

Årsaken til utsettelsen er at forhandlingene mellom Oslo kommune, Viken fylkeskommune og staten ikke er sluttført, og at politikerne også må vedta den kraftige takstøkningen, skriver nettstedet.

Cecilie Lyngby, som er bystyrerepresentant for Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Oslo, er positiv til utsettelsen. Hun mener økningen bør droppes permanent, fordi den fjerner et viktig insentiv til å bytte fra fossilbil til elbil.

– De som tok kostnaden for å bytte til elbil, og regnet med den gulroten, vil da miste den fordelen. Da fungerer Nasjonal Transportplan mot sin hensikt, sier hun.

(©NTB)

Biogassbilene i kontrakten, og noen elektriske busser.
Les også

Biogass-biler: «Dau i motoren, god å kjøre»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.