BRUER

Oslo kommune har ca 360 bruer: Nå skal de kontrolleres

Bymiljøetaten i Oslo kommune søker konsulenter som skal hjelpe til med forvaltningen av hovedstadens 360 bruer.

Vakre Hausmanns bro ble bygget i 1892 og utvidet til dobbel bredde i 1982. Den nye brua er utført i tilsvarende stil som den opprinnelige, bl.a. med kopier av originale detaljer i støpejernskonstruksjonen, og det gamle rekkverket ble beholdt.
Vakre Hausmanns bro ble bygget i 1892 og utvidet til dobbel bredde i 1982. Den nye brua er utført i tilsvarende stil som den opprinnelige, bl.a. med kopier av originale detaljer i støpejernskonstruksjonen, og det gamle rekkverket ble beholdt. Foto: Wikimedia
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. mai 2023 - 14:11

Oppdraget omfatter konsulenttjenester/rådgivningstjenester med
kompetanse på inspeksjon av bruer, hovedinspeksjon, klassifisering av bruer og
vedlikeholdsprosjektering.

Bymiljøetaten i Oslo kommune har ansvaret for til sammen rundt 360 bruer (hovedsakelig i veier og gater). Av disse er det omkring 180 bruer som skal ha hovedinspeksjon over en femårsperiode. I tillegg vil det være behov for inspeksjon av bruer på turveinettet og i marka.

Det er hovedinnholdet i utlysningen som kommunen nå har for oppdraget, som en del av ivaretakelsen av den kommunale infrastrukturen. Den skal sikre at kravene til god og enhetlig standard for sikkerhet og funksjonalitet på bærende konstruksjoner blir ivaretatt.

Kontrakten omfatter også kapasitet på prosjektleder/kvalitetssikrer med overordnet ansvar for oppfølging og inspeksjonsrapportering, ressurser for inspeksjon samt ressurser for vedlikeholdsprosjektering. 

Kontraktens lengde: Fem år fra den er signert, og tjenesten skal utføres i
hele kontraktsperioden, opplyser kommunen i utlysingen.

Tilbudsfrist er satt til 5.juni.

Rystad-sjef Jarand Rystad og partner Jo Husebye da de i 2021 la frem en rapport om utslippseffekten av produksjonskutt på norsk sokkel. Begge var statens sakkyndige vitner i klimarettssaken der det nylig falt dom.
Les også

Rystad-sjef fakturerte 4800 kroner timen – får kritikk av dommeren

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.