Ordfører ønsker en Marit Bjørgen-veg i hjembygda

Ordføreren i Midtre Gauldal ønsker en veg oppkalt etter Marit Bjørgen i kommunen.

Ski-dronninga Marit Bjørgen hentet hjem tilsammen fem medaljer fra OL i  Pyeongchang. Nå vil hjemkommunen hedre henne med et eget vegnavn.
Ski-dronninga Marit Bjørgen hentet hjem tilsammen fem medaljer fra OL i Pyeongchang. Nå vil hjemkommunen hedre henne med et eget vegnavn. Foto: Terje Pedersen, Scanpix
NTB
26. feb. 2018 - 11:25

Søndag ble Marit Bjørgen tidenes vinterolympier da hun vant tremila i Pyeongchang-OL. Gullet var hennes annet i Pyeongchang, og hennes åttende OL-gull totalt i karrieren. Sammen med fire sølv og tre bronse gjør det henne til tidenes vinterolympier.

Avisa Fædrelandsvennen skriver mandag at ordfører i Midtre Gauldal, Sivert Moen, nå ønsker at Bjørgen skal få en spesiell hyllest i hjembygda. Kommunen har nylig åpnet for at nåværende personer kan få veger oppkalt etter seg, og Moen ser for seg at Bjørgen kan få sin egen veg.

– Jeg vet ikke hvilken veg det blir, men en veg i nærheten av hjembygda hennes, Rognes, kan være aktuell. Kanskje vegen opp til hjemplassen, men Marit må selv også få et ord med i laget, sier Moen som ikke legger skjul på at han mener skidronningen bør få sin egen veg.

– Det synes jeg. Hun kommer alltid til å være stor. Hun er en person som må huskes. Jeg synes vi bør ha noe opplegg rundt henne som gjør at navnet hennes er i hverdagen vår. Hun har ei høy stjerne her, så det er mange som ønsker en slik hyllest, sier Moen.

Også trippel gullvinner Johannes Høsflot Klæbo har forbindelser til kommunen, som kvart Rognes-bygg.

– Det kan bli en Høsflot-veg også, siden en del av slekta hans er herfra, sier Moen.

(©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.