Skredområdet i Nærøydalen.
Skredområdet i Nærøydalen. (Foto: Jens Tveit, Statens vegvesen)

Oppryddingen har startet: Men E16 Nærøydalen blir stengt et par dagar

Statens vegvesen har hatt nå hatt geolog ute i rasområdet, og ppryddingen har startet etter raset i Nærøydalen mandag. Men fortsatt er det mye arbeid før hovedveien mellom øst og vest kan åpnes igjen.

– Det tar et par dager før vi kan åpne. Det kan vi fastslå alt nå, sier byggeleier Gaute Sekse i en melding fra Statens vegvesen.

E16 er en av hovedveiene mellom øst og vest. Omkjøring skjer via riksvei 7 over Hardangervidda og E134 over Haukeli Foto: Statens vegvesen

– Vi har begynt oppryddingen, og kommer til å gjøre en ny vurdering om åpning onsdag ettermiddag. Et visst forbehold er det, siden vi ennå ikke har fått skredmassene vekk fra veibanen. Dermed kan vi foreløpig ikke si om det er skader på veikroppen. Likevel er det på sin plass alt nå å forberede trafikantene øst-vest på å benytte andre veier enn E16 en stund til, legger Sekse til.

Det er mulig med omkjøring via riksvei 13 Vikafjellet, etter at Norled har satt opp ekstra fergeavganger i natt fra Vangsnes til Hella klokken 02.00, 03.00 og 04.00, og fra Hella til Vangsnes klokken 02.30, 03.30 og 04.30 .

Andre omkjøringsmuligheter mellom Østlandet og Vestlandet er via riksvei 7 Hardangervidda eller E134 Haukelifjell.

Les også

Forsiden akkurat nå