NYHETER

Oppdrag for 114 mill. til Bydrift

Bergen Bydrift As har vunnet to anbud som innebærer at selskapet får ansvaret for å holde Bergen ren de neste fire årene. Avtalene er samlet på 114 millioner kroner.

13. mars 2015 - 08:31

- Dette er arbeid vi har utført i mange år, og som nå er vunnet i hard konkurranse basert på pris. Vi har allerede gode rutiner for vedlikehold av sentrum og bydelene, og ser veldig frem til å fortsette som leverandør til Trafikketaten i Bergen kommune, sier administrerende direktør Trond Lomsøy i Bergen Bydrift. Oppdragene er omfattende, og betyr at Bydrift får et overordnet ansvar for å holde byen ren. Selskapet som har 160 års drift er eiet av KB Vest As.



- Vi skal ha en fast driftspatrulje i sentrum som skal holde gatene rene, tømme søppel, rengjøre søppelkorger og busskur og også montere nye søppelkorger der dette er nødvendig, sier Lomsøy. I tillegg skal Bydrift vedlikeholde kommunale veier som har behov for asfalt-lapping.



- Som en del av disse kontraktrene vil vi fortsette med vintervedlikehold for Bergen kommune, fortsetter Lomsøy. Han sier videre at Bydrift i slike avtaler fungerer som en rådgiver for Trafikketaten med tilbakemeldinger om hvor det bør settes inn tiltak i sentrum eller bydelene. 



- Vi har alltid hatt en ambisjon om å holde høy standard på vedlikehold, og internt var det også viktig at vi vant disse kontraktene. Dette er oppdrag mange medarbeidere har et nært forhold til og utført med stor entusiasme, og som de ønsket å fortsette å utføre. Man kan gjerne si at det allerede lå et stort eierskap blant medarbeiderne til disse oppdragene, og derfor mye spenning knyttet til om våre anbud ville vinne frem,  sier Bydrift-sjefen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.