Dersom kjøpet godkjennes av Konkurransetilsynet, vil Sønnico fortsette som et eget selskap i OneCo-konsernet,
Dersom kjøpet godkjennes av Konkurransetilsynet, vil Sønnico fortsette som et eget selskap i OneCo-konsernet,

Oppkjøp i elektrobransjen

Oneco styrker seg på elektro ved oppkjøp av Sønnico

Industrikonsernet OneCo har inngått avtale om å overta Sønnico AS som leverer tekniske tjenester og løsninger innenfor blant annet elektro og energi.

Dersom Konkurransetilsynet godkjenner handelen, blir Sønnico en del av OneCo-konsernet.

Gjennom sammenslåingen vil OneCo-konsernet kunne tilby et enda bedre tilbud av produkter og tjenester i hele Norge, sier selskapet i en pressemelding.

Bidrar til å styrke OneCo

Jon Pran Marvin Jensen oivind Schage Forde Foto: Katalysator

– Vi er utrolig glade for å ha fått Sønnico med på laget. Dette er et selskap som har god regional forankring og en solid posisjon hos kundene. I tillegg har selskapet en solid ledelseskapasitet, høy faglig kompetanse og en driftsform som vil være med å styrke OneCo, sier konsernsjef Marvin Jensen i OneCo.

Sønnico AS har vært et landsdekkende elektrokonsern, og har mer enn 100 års historie. De siste årene har de vært eid av Umoe.

Helt siden 1910 har Sønnico vært en aktør innen elektroløsninger til private, bedrifter og offentlige virksomheter over hele landet.

Overtar 360 ansatte

Møller-familiens investeringsselskap Katalysator sikret seg eierkontroll i OneCo-konsernet i januar i fjor. Nå legges det til rette for at Sønnico blir en del av en større industriell satsing fra et av landets ledende familieeide investeringsselskap.

Sønnico har i dag ca. 360 ansatte og en årlig omsetning på ca. 470 millioner kroner.

OneCo konsernet vil etter overtagelsen av aksjene i Sønnico omfatte ca. 2800 ansatte og få en årlig omsetning på ca. 4,7 milliarder kroner. Konsernet leverer tjenester knyttet til elektro, automasjon, telekom og IT. Energiverk, teleoperatører og offentlige- og private utbyggere er den største kundegruppen.

Sønnico skal fortsette som et eget selskap i OneCo-konsernet, forutsatt at ervervet godkjennes.

Gjennomføringen av oppkjøpet skjer så snart godkjenning fra Konkurransetilsynet foreligger. Inntil da fortsetter de to bedriftene å opptre uavhengig av hverandre.

Forsiden akkurat nå