Ølen Betong kjøper Forsand Sandkompani

Ølen Betong har kjøpt opp sin samarbeidspartner gjennom mange år, Forsand Sandkompani.

Forsand Sandkompani ligger ved munningen av lysefjorden i Rogaland. Foto: © Roy Mangersnes / NN / Samfoto.
Forsand Sandkompani ligger ved munningen av lysefjorden i Rogaland. Foto: © Roy Mangersnes / NN / Samfoto.
1. feb. 2016 - 09:32

 

Forsand kart.
Forsand kart.

Forsand Sandkompani har sitt tilhold ved munningen av lysefjorden i Rogaland, og har levert sand og singel i mer enn 50 år. De har også egen mørtelproduksjon, og er blant landets ledende leverandører av tørrmørtel til bygg- og anleggsbransjen.

Sandleverandøren, som startet sin virksomhet i 1964 har vært samarbeidspartner for Ølen Betong i mange år. Men nå har familien Haukalid valgt å selge det som er klassifisert som en av landets beste sandforekomster.

- Vi har vært en av Forsand Sandkompanis største kunder i mange år, og de har alltid levert solide produkter av høy kvalitet, forteller daglig leder i Ølen Betong, Svein Atle Berge.

- Ølen Betong har de siste årene hatt en strategi om å kontrollere en større del av verdikjeden, og disponerer fra før flere masseuttak. Sand og singel er viktige råmaterialer i betong, og det var naturlig for oss å inngå samtaler om kjøp da muligheten bød seg, sier Berge.

Med Forsand Sandkompani som siste tilskudd, vil selskapene i Ølen Betong-systemet totalt telle omkring 450 ansatte. Ølen Betong selskapene har produksjon på 25 ulike steder i Norge og Russland, og leverer i dag ferdigbetong, betongvarer og betongelementer til en rekke prosjekter innen bygg, anlegg og samferdsel over hele landet. Betongleverandøren med hovedsete i Ølensvåg hadde i 2015, inkludert deleide selskaper, en omsetning på ca 1,5 milliarder kroner, ifølge pressemeldingen fra selskapet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.