Oddny skal lede og utvikle geomiljøet i Cowi

Med seks borerigger, over 30 ansatte og noen av landets største prosjekter i porteføljen, skal Oddny Jørgens lede og utvikle COWIs geofagmiljø i vekst.

Oddny Jørgensen blir Cowis seksjonsleder innen geoteknikk, ingeniørgeologi og geotekniske grunnundersøkelser
Oddny Jørgensen blir Cowis seksjonsleder innen geoteknikk, ingeniørgeologi og geotekniske grunnundersøkelser Foto: Cowi
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. sep. 2019 - 11:59

Frem til 2011 manglet COWI et eget fagmiljø innenfor geofagene, og det ble dermed besluttet å bygge dette opp fra grunnen av. Siden har satsningen resultert i en god vekst, og miljøet teller nå over 30 medarbeidere innen geoteknikk, ingeniørgeologi og geotekniske grunnundersøkelser, forteller selskapet i en pressemelding.

Avdelingen har i dag seks borerigger som gjør grunnundersøkelser over hele landet. I tillegg kommer en rekke miljøgeologer som avdelingen jobber tett sammen med i prosjektene.

– Det er en stor etterspørsel etter folk med geofaglig bakgrunn. Vi etablerer oss også i Trondheim og Bergen. Vi har et utrolig bra team og et godt utgangspunkt å bygge videre på. Det er dessuten stor variasjon i kompleksitet og områder vi jobber innen, og man får forsøkt seg på mange forskjellige oppgaver. Det er store utviklingsmuligheter her – både faglig og ved å for eksempel få ledelsesoppgaver i prosjektsammenheng, forklarer Oddny Jørgensen.

Var laboratorieleder i Statens vegvesen

I løpet av drøye 11 år som seksjonsleder for blant annet Statens vegvesens laboratorier i Region øst ble Oddny godt kjent med flere materialer og fagområder enn betong. Blant de tyngste fagene hun interesserte seg i kom grunnundersøkelser, geoteknikk og geologi høyt opp på listen.

–  Skal man bygge vei, må man vite mest mulig om grunnforholdene der veien skal ligge, slik at man kan gjøre de tiltakene som behøves for å kunne bygge der. Boreriggene våre må tidlig ut for å ta opp prøver og gjøre registreringer, slik at geoteknikere og geologer har data å jobbe med, sier Jørgensen.

Mye trøkk

– Dette gjelder også ved bygging av både broer, bygninger og VA-installasjoner. Kunnskap om grunnforholdene, og hvordan man kan utnytte materialene i bakken er av stor betydning, og danner på mange måter grunnlaget for det meste av det vi gjør her i COWI.

For to år siden forlot Oddny Statens Vegvesen til fordel for veiavdelingen i COWI og nå er hun klar for nye oppgaver i geo. Hun beskriver drivet hun opplever i å «selge teamet og kompetansen» som motiverende, samt det faglige engasjementet.

– Det at vi hele tiden må ha business gjør at det blir mye trøkk. Nå ser vi etter folk som gjerne har bakgrunn fra rådgiver-, entreprenør-, eller byggherresiden. Egentlig er erfaring fra alle sider av byggnteressante. Så må man ha et ønske om utvikling – både faglig og personlig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.