Administrerende direktør Stefan Brosick (t.v.) og produksjonsansvarlig Ewen Gilchrist i produksjonshallen for anleggsdumpere i Fræna. (Foto: Kjell Herskedal)
(Bilde: Dan Boman)
Administrerende direktør Stefan Brosick i Doosans norske produksjonsbedrift på Fræna.

Nytt underskudd for Doosan

Doosan Infracore Norway AS hadde røde tall i regnskapet også i 2013. Driftsresultatet var negativt med 76,3 millioner kroner (minus 58,4 millioner kroner i 2012). Resultat før skatt endte på minus 107,3 milliooner kroner (minus 48,2 millioner kroner i 2012).

  • Nyheter

Selskapet produserer anleggsdumpere i Fræna kommune i Møre og Romsdal.

Administrerende direktør Stefan Brosick sier til Romsdals Budstikke at det koreanske morselskapet så sent som i mai gikk inn med ca. 250 millioner kroner i ny egenkapital i Doosan Infracore Norway AS.

Brosick sier at det ikke er noen dramatikk knyttet til tapet i 2013. Perspektivet for virksomheten er langsiktig. Det er gjort tiltak for å styrke Doosans markedsandel i verdensmarkedet for rammestyrte dumpere som er forventet å gi resultater og omsetningsvekst i 2014, ifølge Brosick.

Doosan har i løpet av årene etter kjøpet av daværende Moxy foretatt store investeringer i modernisering av fabrikken i Fræna. Fabrikkanlegget er nå topp moderne.

Forsiden akkurat nå