Nytt tunnelgjennomslag på E134

Med gjennomslag i andre løp av Kongsbergtunnelen onsdag ettermiddag 6. desember, kan E134 Damåsen-Saggrenda prosjektet markere sitt femte tunnelgjennomslag på 80 dager.

Redaksjonen Våre Veger
7. des. 2017 - 09:27

Det startet med Moanetunnelen 18. september. Siden ble det lys i Svartåstunnelene 4. og 12. oktober før det nå har vært Kongsbergtunnelens tur i november og desember.

To års tunnelarbeid

21. november ble det lys i østre løp, i dag vel to uker senere ble det gjennomslag i vestre løp. Nå gjenstår bare Vollåstunnelen i Saggrenda, der drivingen nå har passert halvveis.

Anleggsarbeidet på E134 Damåsen-Saggrenda startet for snart to og et halvt år siden. Første spadestikk ble tatt på Damåsen 18. juni 2015. Første salve på Kongsbergtunnelen ble avfyrt snaue halvåret etter, nærmere bestemt 30. november 2015.

Dermed har det tatt nesten nøyaktig to år å sprenge de to løpene av Kongsbergtunnelen på til sammen litt over fire kilometer.

I den fjerde og siste E134-tunnelen, Vollåstunnelen,  forventes det gjennomslag en gang i andre halvdel av januar 2018. Da er det sprengt ut i alt seks tunnelløp på fire tunneler med nær åtte kilometer veg.

-Like moro hver gang

Trofast gjest ved dette femte gjennomslaget var igjen Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand. Hun forsikret at det var like moro hver gang det smalt for gjennomslag på vegprosjektet i Kongsberg.

Mens første gjennomslag i Kongsbergtunnelen ble markert moderat med kake og dobbelt ordførerbesøk, slår entreprenøren Veidekke i kveld på stortromma for sine ansatte.

Da dekkes det til festmiddag i byen for et stort knippe stolte veg- og tunnelarbeidere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.