PROSJEKTER

Nytt oppdrag: Bygge 2,3 kilometer små og store veier langs Glomma

Men spørsmålet med det flate og innbydende landskapet i den gamle elvedalen er alltid dette: Hvordan ser det egentlig ut under overflaten?

Flatbygdene langs riksvei 2 i Grue i Solør, med utsyn nordover. To-tre hundre meter til venstre renner Glomma i motsatt retning.
Flatbygdene langs riksvei 2 i Grue i Solør, med utsyn nordover. To-tre hundre meter til venstre renner Glomma i motsatt retning. Foto: Google Maps
12. mars 2020 - 12:43

Hele sletta er gamle elveavsetninger, og her kan det finnes både vannførende lag og ymse slag av masser. Så entreprenøren bør kanskje ta høyde for litt av hvert, avhengig av hvor dypt det skal graves.

Oppdraget ser slik ut: Vegvesenet skal sørge for at det blir komplett gang- og sykkelvei mellom tettstedene Grinder og Kirkenær i Grue i Solør. Dette er i den østligste delen av Innlandet fylke.

De 1400 meterne med ny gang- og sykkelvei går fra Brynn (et gårdsnavn som visstnok betyr «brønn») og til bygdesenteret Kirkenær.

Traseen i dag er den samme som den gamle «Konge Vei fra Christiania over Kongsvinger til Elverum og Nordefter til Røraas», som det står på et kart fra 1790.

Så: Entreprenøren skal bygge 1400 meter med gang- og sykkelvei langs riksvei 2 i Grue. Konsekvensen er at 900 meter av riksveien må legges om. Riksvei 2 må dermed bygges om i ytterkurve utenfor gang- og sykkelveien på deler av strekningen. Og rundt 500 meter av veien skal også utvides i bredden.

ÅDT er ikke påtrengende høy: 3550.

Byggherren forutsetter at ett felt på riksvei 2 er åpent til enhver tid under arbeidene. Støyskjermer skal også bygges flere steder. Prosjektet er tegningsbasert, og det hele skal være ferdig bygd i løpet av november i år.

Vegvesenet holder tilbudskonferanse i Hamar 18. mars, og frist for å gi tilbud er 17. april.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.