Kroppan østre bru.
Kroppan østre bru. (Foto: Statens vegvesen)

Nytt oppdrag: Brufuge og kantdrager må skiftes ut på Kroppan bru

Entreprenøren har opp mot et års tid på seg til å få gjort jobben.

Kontrakten heter formelt E6 Kroppan Østre -Trinn 2. En del arbeider ble gjort i 2021, da ble rekkverket på østre side og fugen i nord skiftet ut.

Arbeidene nå dreier seg om å skifte ut søndre brufuge og bygge ny kantdrager med tilhørende kjøresterkt rekkverk på vestre side. Dessuten skal det monteres nye avløp.

Kartet viser hvor Kroppan bru ligger. Illustrasjon: Statens vegvesen

Kroppan Østre bru ligger på E6 sør for Trondheim og ble bygd i 1975. Det er en 11-spenns spennarmert kassebru med totallengde på 402,5 meter. Bruas totale bredde er 13,3 meter, med en føringsbredde på 12,3 meter.

Ved oppbygging av nye kantdragere må først eksisterende rekkverk rives og eksisterende kantdragere fjernes ved vannmeisling. I tillegg skal armering i ytre del av topplag av bruplate mot kantdrager frilegges og rengjøres. Utstikkende eksisterende armering skjøtes med ny rustfri armering i overkant brudekke. Nye armeringsbøyler og langsgående armering monteres i kantdrager. Overflate av eksisterende betong som skal omsluttes av ny kantdrager må behandles/rengjøres før utstøping. Boltegrupper for nytt rekkverk skal støpes inn i ny kantdrager på bru og vingemur samt i ekstra fundamenter sør og nord for vingemurer.

Entreprenøren har frist til 17. februar 2023 med å bli ferdig.

Oppdragsgiver planlegger å gjennomføre dialog med leverandørene.

Vegvesenet holder tilbudskonferanse 24. mars, og frist for å gi tilbud er 21. april.

Les også

Forsiden akkurat nå