Nye Veier og LNS er i gang med anleggsarbeidet på E6 Kvænangsfjellet

Denne uken settes den første salven i det som skal bli Kvænangsfjelltunnelen.

Statssekretær John-Ragnar Aarset (i midten) markerte oppstart på Kvænangsfjellet
Statssekretær John-Ragnar Aarset (i midten) markerte oppstart på Kvænangsfjellet Foto: Nye Veier
30. aug. 2021 - 10:59

Det var statssekretær John-Ragnar Aarset som før helga markerte at Nye Veier og entreprenør LNS er i gang med anleggsarbeidet på det som skal gi en mer forutsigbar ferdsel over Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark.

Aarset roste Nye Veiers måte å arbeide med oppgaver som ikke utelukkende handler om høye trafikktall og firefelts veier.

Her i fjellsiden jobbes det med tunnelinnslaget til en av tunnelene. Foto: Nye Veier

- Nå er Nye Veier i gang i Nord-Norge også. Bare to år etter at de tok over prosjektet, setter de i gang. Det viser tydelig at de prioriterer prosjekter fra hele sin portefølje. De jobber hardt for å finne gode og rimeligere løsninger i alle prosjektene, sa Aarset.

Prosjektet, som blant annet omfatter to tunneler knyttet til fjellovergangen som svært ofte er vinterstengt, har en kostnadsramme på snaue to milliarder kroner. Ved stengning må trafikantene i dag kjøre lange omveier via Finland. 

- Vinterstengte fjelloverganger er en stor utfordring i Nord-Norge. Derfor er slike veiprosjekter viktige. Det fører til at veien er mer åpen, og vi får færre lange omkjøringer. Da kommer folk og varer fortere fram. Det betyr penger spart, og er viktige for samfunnet, sa Aarset da han inspiserte anlegget på fjellets nordside.

Også ordfører Hilde Nyvoll i Nordreisa kommune understreket betydningen av prosjektet, og berømmet det gode samarbeidet kommunen har hatt med Nye Veier.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.