De som vil overta drivingen av tunnelen gjennom Sørkjosfjellet etter det spanske firmaet OSSA, må gi anbud innen 9. juni. (Ill.: Statens vegvesen)
De som vil overta drivingen av tunnelen gjennom Sørkjosfjellet etter det spanske firmaet OSSA, må gi anbud innen 9. juni. (Ill.: Statens vegvesen)

Ny utlysning av tunnelen gjennom Sørkjosfjellet

Sprenging av tunnelen gjennom Sørkjosfjellet i Troms er sendt ut på anbud på nytt. Fristen er satt til 9. juni. Den som får kontrakten, skal overta etter den spanske entreprenøren OSSA, som Vegvesenet har sagt opp kontrakten med.

For liten inndrift var årsaken til at Vegvesenet sa opp kontrakten med spanjolene i vinter. Vedtaket betyr at tunnelen blir fullført et år senere enn opprinnelig forutsatt. Ny frist for ferdigstillelse er 1. januar 2018.

Tunnelen blir 4,7 km lang. Den blir en del av en 10,5 km lang ny strekning på E6 gjennom Nordreisa kommune i Nord-Troms. Når den blir ferdig, blir det høyeste punktet på E6 over Sørkjosfjellet ca. 125 meter lavere enn i dag.

Den første utlysningen fant sted 28. april i fjor. Oppdraget som er sendt ut nå, er litt mindre omfattende, men ikke vesentlig forskjellig. Før kontrakten ble sagt opp, rakk OSSA å drive 510 meter - 354 meter fra vest og 156 meter fra øst.

Fortsatt gjenstår det å sprenge 290 000 kbm fra tunnelen. Det meste vil gå til depot. Oppdraget omfatter også anlegg av tilstøtende veg på vestsiden, støp av to portaler med en samlet lengde på 47 meter, og bygging av fire tekniske bygg.

Forsiden akkurat nå