NYHETER

Ny trøndersk hjemmeseier

Å slå Rosenborg på Lerkendal er lettere enn å slå en trøndersk entreprenør på hjemmebane. Anbudskonkuransen om nest siste anleggsjobb på Nordre Avlastningsveg (Naveg) i Trondheim ble totalt dominert av lokale entreprenører. Lavest ligger Tverås Maskin & Transport fra Stjørdal med 47,626 millioner kroner.

Her skal Naveg gå. Mellom huset til høyre og jernbanesporene er klaringen minimal.
Her skal Naveg gå. Mellom huset til høyre og jernbanesporene er klaringen minimal. Bilde: Anders Haakonsen
6. mai 2009 - 17:28

Bak stjørdalingene følger tre entreprenører fra Trondheim og omegn: Søbstad (48,787 mill.), SG Entreprenør (49,753 mill.) og BL Entreprenør (51,194 mill.).

Den eneste av de virkelig store som forsøkte å ta opp kampen mot trønderne var som vanlig Mesta, men heller ikke denne gangen lyktes det. Anbudet på 53,570 mill. er det nest høyeste, bare Grunnarbeid fra Trondheim ligger høyere med 53,805 mill. Prisene er gunstige sett fra Vegvesenets synspunkt - i følge overslaget skulle laveste anbud ligge rundt 50 millioner kroner.

Jobben består i å anlegge veg over Brattøra øst for Ravnkloløpet. 75 meter fire-feltsveg, 750 meter to-felts hovedveg og 250 meter lokalveg inngår i entreprisen. Under vegen skal det etableres enn 40 meter lang kjørbar undergang. Den får en fri høyde på 4,6 meter. Med ramper blir den 162 meter lang. Entreprisen omfatter også anlegg av en gang/sykkelveg og en rundkjøring, etablering av gatelys og omlegging av vann- og avløpsledninger.

Vegen skal gå mellom sporene på Trondheim stasjon og bebyggelsen på Brattøra. Arbeidsforholdene blir vanskelige. På deler av strekningen er ikke korridoren særlig mye bredere enn den plassen vegen krever.

Anbudsfristen gikk ut 6. mai. Opprinnelig ble den satt til 15. april, senere ble den utsatt to ganger. Første gang etter anmodning fra entreprenører, andre gang etter at det ble gjort forandringer i konkurransegrunnlaget. Fristen for ferdigstillelse er likevel uforandret. Den går ut 30. april neste år.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.