Dette er portalene i nordre ende av Eiganestunnelen. De som vil utføre elektromontasjen i denne tunnelen og Hundvågtunnelen, må gi anbud innen 30. september.
Dette er portalene i nordre ende av Eiganestunnelen. De som vil utføre elektromontasjen i denne tunnelen og Hundvågtunnelen, må gi anbud innen 30. september. (Bilde: Anders Haakonsen)

Ny stor elektrojobb i Stavanger

30. september er en dato å merke seg for elektroentreprenører. Da går fristen ut for å gi anbud på SRO- og elektroarbeid i til sammen 9,2 km to-løps tunnel i Stavanger.

Det er den 3,7 km lange Eiganestunnelen og den 5,5 km lange Hundvågtunnelen som skal innredes.

Det blir en kjempejobb. Den som får kontrakten skal levere og montere 464 km kabler, 3 900 lysarmaturer, 840 ledelys, 11 hovedfordelinger, 11 nødstrømsfordelinger, 8 nødstasjonskiosker, 190 nødstasjonskap, 20 SRO-sentraler og 240 ITV-kameraer.

Entreprisen omfatter også 560 fullgrafiske variable skilt, 450 belyste skilt, 280 LED kjørefeltsignaler og 13 bommer.

Levering av vifter er satt ut på en egen entreprise med frist 3. august, men monteringen av dem inngår i elektroentreprisen. Til sammen 106 vifter skal monteres i tunnelene.

Bare prekvalifiserte elektroentreprenører kan delta i konkurransen. Prekvalifiseringen ble gjennomført tidligere i år. 12 meldte seg på, og alle unntatt en slapp gjennom nåløyet.

Vegvesenet tar sikte på å sette i gang elektroarbeidet 1. desember og fullføre det innen 1. april 2019.

Hundvågtunnelen er en av to lange tunneler i Ryfast. Den andre tunnelen er Ryfylketunnelen. Elektroarbeidet i den ble utlyst tidligere. Kontrakten gikk til Roxell Group fra Stavanger.

Forsiden akkurat nå