Tellefsdal SRC 3000 skal testes ut i Tønsberg og Horten-området i vinter, og skal opereres av Veidrift.
Tellefsdal SRC 3000 skal testes ut i Tønsberg og Horten-området i vinter, og skal opereres av Veidrift.

Ny slapsehenger gir mindre saltforbruk

Bedre fjerning av snø og slaps betyr at man kan bruke mindre salt på vegen. Det er prinsippet bak en ny slapehenger som nå testes ut.

  • Nyheter

Det er Tellefsdal’s slapsegrind, som leverte gode resultater i Salt-smartprosjektet, som nå er utviklet med flere funksjoner i en og samme operasjon. En plog i gummi, i tillegg til brøyteplogen foran, skal gjøre vegen renere for slaps før den saltes. Dermed trenger man mindre salt for å få vegbanen bar. Med det nye utstyret vil vegbanen bli raskere tørr, og med mindre salt reduseres også miljøbelastningen.

 

Testes ut av Veidrift

Prototypen, som har fått navnet SRC 3000 skal testes ut i Tønsberg og Horten-området i vinter, og skal opereres av Veidrift.

Det nyutviklede utstyret er en slepehenger med en underliggende slapsegrind, og en Aebi Schmidt saltspreder med Thermologic for optimalisert utlegging av salt og lake. Termologic er et system som beregner hvor mye salt som skal brukes etter hvilken temperatur som er på vegbanen. Det samme utstyret kan også legge ut sand om det er ønskelig. Enheten er meget fleksibel, og drives i sin helhet av lastebilens hydraulikk. Ingen egen motor eller lignende er nødvendig.

 

For alle typer lastebiler

Siden den er bygget som en selvstendig enhet, kan den trekkes av hvilken som helst egnet lastebil. Den vil også lett kunne tilpasses og bygges på andre typer tilhengere, som for eksempel semi-monterte. Arbeidsbredden kan tilpasses, og transportbredden er ikke bredere enn kjøretøyet

Forsiden akkurat nå