NYHETER

Ny pris til Trollstigen og Selvika

Turistveginnstallasjonen på Trollstigen vant i dag European Concrete Award 2014 i klassen «Building».

3. apr. 2014 - 14:15

Det allerede prisbelønte prosjektet langs Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen konkurrerte om utmerkelsen med 18 andre nominerte europeiske byggverk.

Juryen begrunner prisen med at dette er «Betong som er robust nok til å ivareta sikkerhet, enkelhet og eleganse».

I klassen «Civil Engineering» i den samme konkurransen, får Selvika rasteplass ved Nasjonal turistveg Havøysund en hedrende andre plass blant 15 nominerte. Begge installasjonene er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter.

- Den internasjonale anerkjennelsen av Trollstigen, Selvika og flere andre turistveginstallasjoner er gledelig, og er en bekreftelse på at turistvegsatsingen på spektakulær arkitektur i storslått natur er riktig, sier leder på Turistvegseksjonen, Jan Andresen.

European Concrete Award 2014 deles ut ved en seremoni i Wien, torsdag 3. april. Senior ingeniør Kjell Bjørvig representerer Statens vegvesen og Turistvegseksjonen ved prisseremonien.

Trollstigen er tidligere tildelt prisene European Steel Award 2013, Stålprisen 2013 og Betongtavlen 2012. Selvika fikk Betongtavlen i 2013.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.