En tilhenger full med brunost brant i fire døgn før brannen var slukket. Ill: Våre Veger
En tilhenger full med brunost brant i fire døgn før brannen var slukket. Ill: Våre Veger

Ny jobb er utlyst etter brunostbrannen

Andre entreprise i forbindelse med brunostbrannen i Nordland er lyst ut. Vegvesenet vil ha pris på elektroarbeidet i den 3,6 km lange Brattlitunnelen. Anbudfristen er satt til 12. november.

Den berømte brannen brøt ut 17. januar i 2013. Et vogntog lastet med brunost var på veg gjennom tunnelen da sjåføren oppdaget at det brant på hengeren. Han klarte å hekte den av og kjøre ut før brannen nådde full styrke, men han klarte ikke å hindre at 27 tonn brunost gikk opp i røyk.

Etter fire døgn var brannen slukket. Da hadde den forårsaket stor skade i tunnelen. Hele vann- og frostsikringen måtte skiftes ut. Nå står det elektroarbeidet for tur.

Over en strekning på ca. 800 meter ble det elektriske anlegget helt ødelagt. Her er det montert midlertidig belysning. Den skal nå demonteres og erstattes med permante installasjoner.

Det skal også gjøres arbeid andre steder i tunnelen. 820 meter kabelstiger og 99 lysarmaturer skal på plass, og det skal legges 5,5 km strømkabler og 3,8 km fiberkabler. Videre skal det installeres jordingsanlegg og signalanlegg for stans av trafikk, 3 midlertidige el-fordelinger med SRO og nødstrømsanlegg og 12 nødskap

Innen 8. april nest år må jobben være gjort.

Brattlitunnelen inngår i riksveg 827 i Tysfjord kommune. Den vil være nattestengt mesteparten av anleggstiden.

Tunnelen holder ikke en standard som tilfredsstiller tunnelforskriften. Oppgraderingen skal gjennomføres senere. Det kunne vært penger å spare på å ta det mens det likevel skal gjøres arbeid i tunnelen, men det er ikke bevilget penger til å spare penger.

Forsiden akkurat nå