NYHETER

Ny frist for tunneloppgradering

Vegvesenet har forlenget fristen for oppgradering av Bermålstunnelen i Sogn. En trykkfeil i utlysningen gjorde at minst én entreprenør mistet interessen. Ny anbudsfrist er 20. oktober.

Når Bermålstunnelen blir oppgradert, benytter Vegvesenet anledningen til å få sikret skjæringene utenfor tunnelen. Bildet viser vegen utenfor vestre portal. (Foto: Google)
Når Bermålstunnelen blir oppgradert, benytter Vegvesenet anledningen til å få sikret skjæringene utenfor tunnelen. Bildet viser vegen utenfor vestre portal. (Foto: Google)
14. sep. 2015 - 08:52

Fristen var opprinnelig satt til 15. september. I følge utlysningen skulle Vegvesenet ha anslått verdien av entreprenørarbeidet til mellom fire og seks millioner kroner, til tross for at tunnelen har en lengde på 1 639 meter og en alder på 22 år.

Et slikt kostnadsoverslag er selvfølgelig ikke særlig realistisk når det gjelder oppgradering i forbindelse med tunneldirektivet. Forklaringen er at det manglet en null i hvert av tallene. Nå er det sendt ut en ny utlysning med et overslag som er 10 ganger høyere.

 

Prosjektet ble lagt bort

- Vi fikk henvendelser fra entreprenører som lurte på om vi hadde skrevet feil. En av dem fortalte at hans firma hadde lagt bort prosjektet fordi det hadde for liten verdi. I denne situasjonen valgte vi å sende ut ny utlysning med forlenget frist for at alle skal få nok tid til å regne, sier byggeleder Torleif Hurthi i Region vest.

Bermålstunnelen inngår i fylkesveg 53 på sørsiden av Årdalsfjorden. Den krysser kommunegrensen mellom Lærdal og Årdal.

 

7 500 kvm PE-skum

Hele det elektriske anlegget i tunnelen skal skiftes ut. Det samme skal vann- og frostsikringen. 5 500 kvm PE-skum og platehvelv av aluminium skal fjernes, og 7 500 kvm nytt PE-skum skal monteres.

I tunnelen og i dagsonene utenfor skal fjellet sikres med rensk, bolter, nett og sprøytebetong. Det skal sprenges 3 300 kbm for å gi plass til nisjer og bergrom, og det skal oppføres et teknisk bygg.

Den som får kontrakten skal også utbedre drens- og overvannssystemet i tunnelen.

Fristen for ferdigstillelse ble opprinnelig satt til 4. september neste år. Ny frist er 16. oktober.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.