PROSJEKTER

Ny, flott rundkjøring og mer gang- og sykkelvei i Sirdal

Helt nytt kryss, og 900 meter med ny gang- og sykkelvei er det også blitt.

Det er blitt en flott rundkjøring som delvis måtte fylles ut i vannet for å få plass.
Det er blitt en flott rundkjøring som delvis måtte fylles ut i vannet for å få plass. Foto: Agder fylkeskommune
9. nov. 2021 - 10:49

Det er Agder fylkeskommune som er byggherre når det er bygd nytt kryss mellom fylkesveg 450 og fylkesveg 468 på Sinnes i Sirdal kommune. Den nye gang- og sykkelveien går langs fylkesvei 450 frem til avkjørselen til Tjørhomfjellet Alpinanlegg.

Dette er prosjektet har vært delt i flere byggetrinn, hvor de etterfølgende trinnene har vært opsjoner.

Les også

Så kom det mer...

Første byggetrinn var en kontrakt på rundt 23 millioner kroner, det handlet om selve rundkjøringen og deler av gang- og sykkelveien. Så kom det til opsjoner på mer gang- og sykkelvei samt litt mer veibygging, en kontrakt til rundt 10,4 millioner kroner.

Totalt er det bygd rundt 900 meter med ny gang- og sykkelvei.

Entreprenør er Bertelsen & Garpestad.

– Arbeidene har generelt forløpt veldig bra. Det har vært god framdrift. Litt usikkerhet omkring fyllingen i vannet var det, men det gikk også veldig bra. All sprengning er utført ifølge planen, sier byggeleder Magne Tveiten i Agder fylkeskommune.

Les også

En del av bompakken

Og nå er prosjektet så godt som i mål.

– Kontraktsdato for ferdigstilling var 20. oktober, men den ble forlenget med to-tre uker på grunn av litt utskifting av masser på eksisterende vei som ble med i arbeidet i siste liten, sier han.

I sammenheng med prosjektet er det også flyttet en del kabler og ledninger, og de er stort sett lagt i bakken. Her har det vært et godt samarbeid med blant andre Agder Energi.

Prosjektet er en del av bompakken med det lange navnet «Fv. 45 – utvida opplegg for utbygging og finansiering av fylkesveg 45 i Gjesdal kommune i Rogaland og Sirdal kommune i Vest-Agder».

Prosjektet til en totalkostnad på rundt 33 millioner kroner står ferdig i løpet av november måned. Foto: Agder fylkeskommune

Viktig for skiturismen i Sirdal

Det er Rogaland fylkeskommune som administrerer bompengepakken, og etter avtale med dette fylket ble det en opsjon på å bygge gang- og sykkelveien langs fylkesvei 450 helt fram til avkjørselen til Tjørhomfjellet Alpinanlegg. Øvre del av Sirdal er svært populært område for skiturisme på vinterstid. En stor andel av trafikken kommer fra Rogaland sør for Boknafjorden. Gang- og sykkelveien betyr trafikksikker ferdsel mellom Sinnes og alpinanlegget for myke trafikanter.

Fylkesvei 450 Sinnes

Nytt kryss mellom fylkesvei 450 og fylkesvei 468 på Sinnes i Sirdal kommune, samt gang- og sykkelvei langs fylkesvei 450

Kontraktsverdi: Totalt ca 33 mill. kr.

Entreprenør: Bertelsen & Garpestad

Ferdigstilling: November 2021

Sommerstid er det et populært mål for turister å kjøre fylkesvei 450 over fjellet til Setesdal. Strekningen brukes også til varetransport siden den sparer kjøretid. Fjellforbindelsen er vinterstengt.

I utfartshelger, vinterferie og påskeferie er det særlig stor aktivitet og trafikk i området ved dette krysset.

Les også

 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.