NYHETER

Ny anbudsfrist for Sydhavna

22. oktober skulle fristen gått ut for å gi anbud på prosjektet Sydhavna i Oslo. Det gjør den ikke. Den har blitt forlenget, som vanlig er nå for tiden. Ny frist er 12. november kl.12.

Slik vil området rundt avkjøringen til Sjursøya se ut om tre år. De som vil utføre entreprenørarbeidet, har fått bedre tid til å regne på. (Ill. Statens vegvesen)
Slik vil området rundt avkjøringen til Sjursøya se ut om tre år. De som vil utføre entreprenørarbeidet, har fått bedre tid til å regne på. (Ill. Statens vegvesen)
4. okt. 2012 - 08:58

- Vi har fått henvendelser fra et par entreprenører som ønsket mer tid. Det ønsket har vi oppfylt. De har sikkert mange jobber å regne på nå, sier prosjektleder Oddmund Jessen i Statens vegvesen.

- Opprinnelig planla vi å komme i gang i januar. Nå tar vi sikte på anleggstart 15. februar. Utsettelsen betyr ikke mye for oss. Vi skal bli ferdig høsten 2015 som planlagt, sier han.

Sydhavna er et kjempeprosjekt. De totale omkostningene er beregnet til 514 millioner 2012-kroner. Hovedhensikten er å etablere en ny adkomstveg fra E 18 til de sørlige havnene i Oslo. Her vil trafikken øke fordi havnene rundt Bjørvika frigjøres i forbindelse med etableringen av Fjordbyen. Området som kalles Sydhavna strekker seg fra Kongshavn til Ormsund.

Den viktigste forbindelsen mellom E 18 og havneområdet skal gå via et helt nytt kryss. Det består av en 6-armet rundkjøring på lokk over E 18.

Utbyggingen berører en 900 meter lang strekning. E 18 får fire gjennomgående felt - to åpne og to som blir reservert for kollektivtrafikk.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.