SkyttelPass-sjef Vidar Raa oppfordrer flere transportører til å gjennomføre brikkeanbud.
SkyttelPass-sjef Vidar Raa oppfordrer flere transportører til å gjennomføre brikkeanbud.

Ny aktør innen bompengebrikker vant anbud med Oslo kommune

SkyttelPass - som utsteder bompengebrikker – har vunnet et anbud med Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo Kommune.

- Dette er er det første anbudet vi deltar i, og det er naturligvis veldig motiverende at vi går seirende ut av denne konkurransen, sier Raa.

Ti av ti mulige poeng

SkyttelPass konkurrerte mot brikkeutstederne Fremtind og Flyt. I tildelingsdokumentet skriver Renovasjons- og gjenvinningsetaten at anbudet fra SkyttelPass får ti av ti mulige poeng på pris og kvalitet. 

- Vi ønsker at flere transportører bruker anbud som virkemiddel for å få de beste betingelsene. Vi har en klar oppfatning om at de fleste bedrifter velger anbud når det skal kjøpes varer og tjenester, men AUTOPASS-brikker har lenge gått under radaren, fortsetter Raa.

Med anbud kan transportører  stille egne krav til eksempelvis  vedlikehold av avtaler, rapportering og fakturering -  som er mer tilpasset egne løsninger enn det som oppnås uten konkurranseutsetting.

I konkurranse

SkyttelPass ble etablert i 2021 og er offentlig eid. Likevel er SkyttelPass-sjefen helt tydelig på at fokuset er å konkurrere mot kommersielle aktører som nettopp Fremtind og Flyt.

- Anbudet fra Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune bidrar til å sette fokus på at anbud kan være riktig å gjennomføre når virksomheten har flere kjøretøyer og alle skal ha brikke, sier Raa. 

Forsiden akkurat nå