Mats Norberg, ny adm. direktør i Swerock Norden.
Mats Norberg, ny adm. direktør i Swerock Norden. (Foto: Klas Andersson)

Ny adm. direktør i Swerock Norden

Mats Norberg overtok 1. januar som adm. direktør i Swerock Norden.

Han kommer fra NCC, hvor han har hatt flere ulike lederstillinger, sist som divisjonssjef med ansvar for fundamenteringsvirksomheten i Norden.

– Jeg tror min erfaring vil være nyttig når vi nå tar neste steg i utviklingen av Swerock og skal dra nytte av at vi er en stor nordisk aktør, sier Mats Norberg.

Han understreker at den nordiske dimensjonen vil være et viktig fokusområde.

Swerock, som er en av Nordens største leverandører til bygg- og anleggsbransjen, får en adm. direktør som setter pris på struktur, orden og å være godt forberedt. Mats Norberg er utdannet sivilingeniør og har i tillegg studert bedriftsøkonomi ved Uppsala universitet. Det er kombinasjonen av ledelse og økonomisk ansvar i rollen som adm. direktør han tiltrekkes av.

En viktig sak for hele Peab-konsernet i fremtiden er bærekraft. Mats Norberg mener utfordringene er både vanskelige og mange.

– Swerock skal være i forkant og drive utviklingen, men det er mange forhold som skal avveies. Swerock opererer i en del av bygg- og anleggsbransjen som har store muligheter til å utgjøre en forskjell og det skal vi selvsagt gjøre. Vi har også et ansvar for å forklare omverdenen hva vi gjør og hvordan vi kan ta klimakloke valg. Jeg håper offentlige innkjøpere og større kunder vil begynne å stille strengere krav til råvarene og produktene de kjøper, sier Mats Norberg.

Mats Norberg begynte i Swerock 1. september og har i løpet av høsten kunne gjøre seg kjent med selskapet før han tiltrådte som adm. direktør 1. januar. Under denne perioden har han fått et meget godt inntrykk av Swerocks ansatte.

– Overalt har jeg blitt møtt av hyggelige kolleger som besitter enormt mye kunnskap og stor yrkesstolthet. Dette føles både trygt og godt. Med de riktige folkene og en godt gjennomarbeidet plan kan vi lykkes med hva som helst, understreker Mats Norberg.

Mats Norberg leder den nordiske virksomheten sammen med en ansvarlig leder i hvert land. Disse er:

Joar Caspersen, Swerock i Norge

Stefan Axelsson, Swerock i Sverige

Juha Arvola, Swerock i Finland

Forsiden akkurat nå