Etter en samlet vurdering felte PFU onsdag NRK for å ha brutt Vær varsom-plakatens punkt om samtidig imøtegåelse i en sak om bompengeselskapet Ferde. Her PFU-leder Anne Weider Aasen fra TV 2.
Etter en samlet vurdering felte PFU onsdag NRK for å ha brutt Vær varsom-plakatens punkt om samtidig imøtegåelse i en sak om bompengeselskapet Ferde. Her PFU-leder Anne Weider Aasen fra TV 2. (Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix)

Kritikk fra Pressens Faglige Utvalg

NRK ble felt for artikkel om bompengeselskapet Ferde

Lot ikke selskapet imøtegå påstand om pengebruk.

Etter en samlet vurdering felte PFU onsdag NRK for å ha brutt Vær varsom-plakatens punkt om samtidig imøtegåelse i en artikkel om bompengeselskapet Ferde.
 

I innstillingen fra Pressens Faglige Utvalg (PFU) understrekes det at det er en alvorlig beskyldning som utløser retten til samtidig imøtegåelse. Klager skulle fått imøtegå påstanden, noe som i dette tilfellet ikke skjedde, skriver Medier24.

Les også

Innrømmer overtramp

NRK har innrømmet presseetisk overtramp i den fjerde artikkelen, men påpeker at redaksjonen forsøkte å rette opp så raskt som mulig.

Ferde klaget inn NRK for det de mente var brudd på sju punkter i Vær varsom-plakaten.

I utvalget var det stor uenighet om flere av punktene. Blant annet ønsket noen PFU-medlemmer å gi NRK kritikk, men ingen av medlemmene ville ha dissens på dette da avgjørelsen ble tatt.

Bakgrunnen for klagen er en serie artikler NRK har publisert om utgiftene til bompengeselskaper og Ferde spesielt.

Les også

Forsiden akkurat nå