TRAFIKK OG ITS

Norske sjåfører takler rundkjøringer bare bedre og bedre

De siste årene har det vært en markant nedgang i antall ulykker i rundkjøringer her i landet, viser skadetall fra Finans Norge.

Bruk av blinklys til venstre før rundkjøring vekker debatt, fastslår If.
Bruk av blinklys til venstre før rundkjøring vekker debatt, fastslår If. Foto: If
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
5. mai 2022 - 08:28

Mens det til sammenligning var 4225 skadetilfeller i rundkjøringer i 2013, var det 1889 i fjor og 1998 i 2020. Tidligere har ulykkestallene i rundkjøringer ligget på rundt 3500 tilfeller i året.

– Utviklingen er gledelig. Å kjøre i rundkjøring er vel så mye en sosial ferdighet som en trafikkteknisk øvelse, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Sigmund Clementz er kommunikasjonssjef i If. <i>Foto:  If</i>
Sigmund Clementz er kommunikasjonssjef i If. Foto:  If

– Rundkjøringer ble i sin tid ble innført for å senke skaderisikoen i kryss og få trafikken til å flyte bedre. Likevel er det like viktig her som på en motorvei å følge godt med, få god oversikt og vise aktsomhet, både for andre kjøretøyer, fotgjengere og syklister, sier han.

Skadene blir vanligvis ikke så store i rundkjøringer fordi farten er lav, ifølge If.

Kontroversielt tema

Selv om skadetallene går ned, er temaet «hvordan kjøre riktig i rundkjøring» egnet til å skape opphetet debatt i nettavisenes kommentarfelter og ødelegge stemningen i ethvert familieselskap eller grillparty.

– Å diskutere «blinke eller ikke blinke til venstre før rundkjøring» på skogstur kan nesten antenne skogbrann, sier Clementz.

Kommunikasjonssjefen i If forteller at her går det et skarpt skille i den norske befolkning: De som tok sertifikatet før eller etter anbefalingen om å blinke inn i rundkjøringen ble innført.

Yrkessjåfører liker venstreblinking

I trafikkreglene finnes det ikke noe skrevet krav om bruk av blinklys til venstre i en rundkjøring. I enkelte tilfeller kan slik tegngiving likevel være nyttig informasjon for andre trafikanter, påpeker Statens vegvesen. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Selv om det nok føles uvant å blinke for en del, vet vi at blant andre yrkessjåfører setter stor pris på tilleggsinformasjonen dette gir i trafikksituasjonen. Hemmeligheten til god flyt i rundkjøringer er at andre skjønner hva du skal gjøre på et så tidlig tidspunkt som mulig. Gjennom å senke farten, feltplassering og tegngivning gir du signaler til andre i trafikken. I noen situasjoner kan faktisk blikkontakt og bruk av håndbevegelser løse oppgaver i en rundkjøring. Det tror jeg mange har opplevd selv, sier Clementz.

Karosseriskader i rundkjøringer:

År Antall skader
2021 1889
2020 1998
2019 2541
2018 2480
2017 2725

Kilde: Finans Norge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.