Direktør Geir Atle Stormbringer og staben ved Norsk Vegmuseum.
Direktør Geir Atle Stormbringer og staben ved Norsk Vegmuseum. (Foto: Morten Reiten Norsk vegmuseum)

Norsk Vegmuseum setter besøksrekord

Norsk vegmuseum mer populært enn noen gang: Doblet besøkstallene i fjor

86.000 besøkende var innom portene på Hunderfossen i fjor.

Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen i Lillehammer hadde rekordbesøk i 2019. Veksten fra 45.200 besøkende i 2018 til 86.200 i 2019 betyr at museet hadde bortimot dobbelt så mange gjester i fjor sammenlignet med året før. Årsaken skyldes i stor grad åpningen av det nasjonale museet for kjøretøyhistorie.

Museumsdirektør Geir Atle Stormbringer sier i en pressemelding at de er strålende fornøyd:

– Publikumsoppslutningen har vært enda bedre enn forventet. Med åpningen av det nye kjøretøymuseet har vi fått et nytt utstillingsbygg på 2000 kvadratmeter som er fylt med rullende kulturhistorie som folk har et forhold til. Det har blitt en tilgjengelig og spennende fortelling om det moderne Norge, som både favner bredt, og har klart å imøtekomme et entusiast-publikum vi vet har hatt høye forventninger. Publikum har registrert at museet har åpnet, og mange har hatt et ønske om å besøke oss raskt. Dette bekrefter at et nasjonalt kjøretøymuseum har vært ønsket og etterspurt.

Norsk Vegmuseum har flere tusen kvadratmeter innendørs utstillinger, et nytt kjøretøymuseum og en mer enn 200 meter lang tunnel med fjellsprengningshistorie. Foto: Norsk Vegmuseum

Museet mener besøkstallene gjenspeiler resultatene fra den nasjonale publikumsundersøkelsen Kulturrådet fikk gjennomført høsten 2019. Der gjør nemlig Norsk Vegmuseum det bra.

De første resultatene fra undersøkelsen ble offentliggjort i januar, og viser at Norsk Vegmuseum scorer over landsgjennomsnittet på viktige spørsmål som hvor tilfredse publikum er med besøket og om de vil anbefale museet til andre. Også når det kommer til hva publikum synes om kvaliteten på utstillingene og medarbeidernes imøtekommenhet, plasseres Norsk Vegmuseum over landsgjennomsnittet.

Les også

Forsiden akkurat nå