Dagens jernstøperi på Stange i Hedmark kom i gang i 1967. (Foto: Steinar Alvestad)
SAMSUNG CSC (Foto: Steinar Alvestad)
AVK Group kjøper Furnes Jernstøperi AS sammen med Øyhovden Trading AS og Randers Jernstøperi AS (Foto: Steinar Alvestad)
SAMSUNG CSC
Furnes4

Norsk kumlokkprodusent solgt til dansker - men jernstøperiet fortsetter produksjonen i Norge

Furnes Jernstøperi AS er solgt til det danske industrikonsernet AVK Group.  Bedriften ble ble etablert i 1958, og har siden 1967 vært en hjørnesteinsbedrift i Stange.

Det er den norske eieren Øyhovden Invest AS som har solgt Furnes
Jernstøperi AS med tilhørende datter- og søsterselskaper til den danske industrigiganten.

Etter 40 års eierskap har familien Øyhovden altså valgt å selge den tradisjonsrike bedriften som har produsert kumlokk i over 60 år,  et produkt som er i finne i gater og veier i nesten alle kummer  landet rundt. 

Begrunnelsen er at familien i forbindelse med et framtidig generasjonsskifte har ønsket å finne en ny, langsiktig eier av virksomheten. Familiens ønske har vært å overgi
stafettpinnen til en industriell aktør som støtter opp under Furnes Jernstøperi AS sin virksomhet og som vil videreføre et ansvarlig eierskap.

AVK Group er en internasjonal og solid industriell aktør, som omsetter 7,2 milliarder kroner årlig innenfor produkter som ventil og hydranter, infrastruktur innen vann og gassforsyning, spillvannsbehandling og brannbekjempelse.

Furnes Jernstøperi AS ble etablert i 1958 i Brumunddal og flyttet til Stange kommune i 1967, og er i dag en anerkjent produsent av kumlokk og tilhørende produkter. Virksomheten har siden 2016 vokst fra en omsetning på 234 millioner kroner til 310 millioner kroner i 2018, med solide økonomiske resultater.

Øyhovden Invest AS vil fortsatt være en aktiv eier i de øvrige selskapene; Hamjern
AS, Core-tech AS, Container Gruppen Norge AS, Munck Cranes AS og Hamjern Eiendom AS.

Forsiden akkurat nå