TUNNELER

Norges største veiprosjekt skal åpnes via video på onsdag

Onsdag 22. april kl. 14.15 skal samferdselsminister Knut Arild Hareide fra kontorstolen i Oslo forestå åpningen av Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen i Rogaland. . Åpningen vil skje via video, og ordførere, fylkesordfører og Statens vegvesen deltar sammen med statsråden.

Her på Hundvåg møtes Ryfylketunnelen og Hundvågtunnelen.
Her på Hundvåg møtes Ryfylketunnelen og Hundvågtunnelen. Foto: Statens vegvesen
17. apr. 2020 - 08:45

– Det er veldig morsomt å få være med på den første digitale veiåpningen i Norge. I disse spesielle tider har vi sett hvordan folk finner kreative løsninger på utfordringer vi tidligere ikke visste vi hadde. Her har Statens vegvesen fått til en fullverdig åpning uten at vi møtes. Det er viktig for oss å åpne veien for bilistene når den er klar til bruk, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Les også

Jobbet med prosjektet siden 9. november 2012

Åpningen sendes direkte på Facebook-sidene til Samferdselsdepartementet og prosjektsiden til Ryfast, i tillegg til hjemmesidene til Stavanger Aftenblad og NRK. Det vil derfor være mulig for alle interesserte å følge åpningen direkte. Sendingene starter kl. 14.15 og selve veien skal åpnes ca. kl. 14.45.

– Dette er en stor og viktig dag for oss alle. 9. november 2012 tok daværende samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, første spadetak på prosjektet.  Det har vært et komplekst prosjekt som inneholder viktige vegforbindelser for Stavanger by, og fastlandsforbindelsen til Ryfast.  Det er en formidabel jobb som er gjennomført av våre entreprenører, rådgivere under ledelse av en kompetent byggherreorganisasjon, sier direktør, utbygging i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik.

Les også

Bare prosjektlederen blir på stedet

REKORD: Kartet viser hvor tunnelene går under havet i Rogaland. Bilde: Ill. Google Maps / Elisabeth Rodrigues

Ordførerne i Stavanger og Strand og fylkesordføreren i Rogaland deltar også på åpningen via video. Prosjektleder i Statens vegvesen, Gunnar Eiterjord, vil være den eneste som vil være til stede på den nye veien.

Med dette vil hele Ryfast-prosjektet, som er Norges største veiprosjekt, være åpnet. Det er Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen som åpnes onsdag 22. april. De siste tunnelene i prosjektet.

Les også

Oppstart uten bompenger

– Jeg gleder meg stort over at vi endelig får åpnet de siste tunnelene. Dette fører til en bedre reisehverdag for folk og næringsliv i og rundt Stavanger. Med gjennomgangstrafikken i tunnel, blir veitilbudet forbedret også for dem på reise langs E39, sier Hareide.

Det vil ikke være bompengeinnkreving fra oppstarten fordi testingen av innkrevingsutstyret er forsinket på grunn av koronasituasjonen. Det er usikkert når dette er på plass.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.