Den nye veisjefen får blant annet dette veistrekket i sin portefølje. Bildet er fra fylkesvei 17 ikke langt fra Sandnessjøen.
Den nye veisjefen får blant annet dette veistrekket i sin portefølje. Bildet er fra fylkesvei 17 ikke langt fra Sandnessjøen. (Foto: Google Maps)

Nordland fylkeskommune er først ute med å ansette egen veisjef - disse har søkt jobben

To menn og en kvinne har søkt. 

Fra og med 2020 tar fylkeskommunene over det totale ansvaret for fylkesveiene fra Statens vegvesen. Nordland fylkeskommune gikk på forsommeren ut med en utlysning etter egen veisjef. 

Overføringslov

– Overføringen av det totale ansvaret for fylkesvegene til fylkeskommunen er ikke mer enn halvannet år unna. Vi setter nå i gang prosessen med å finne rett person til å lede denne jobben, fortalte fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp) da nyheten ble kjent. 

Svein Eggesvik (Sp) Foto: Thor-Wiggo Skille/Nordland fylkeskommune

Overføringen er bestemt av Stortinget, men det er ennå usikkert hvordan dette skal gjennomføres i praksis. Per nå ligger det an til at Stortinget skal vedta en egen overføringslov som skal sikre prosessen og ivareta de ansatte i juni 2019. Det er for lenge å vente, mener Eggesvik. 

Tre har søkt

9. september gikk søknadsfristen ut, og nå har fylkeskommunen offentliggjort søkerlista til jobben. Den viser at tre personer har søkt. 

Det ligger noe usikkerhet i hva stillingen skal inneholde, og det kan være noe av grunnen til at man har fått så få søkere. Han understreker samtidig i en pressemelding at han er godt fornøyd med tre gode kandidater. 

– Nordland er først ute av alle fylkene med å ansette vegsjef. Vi mener det er viktig, for å være i forkant, og kunne være med å bygge organisasjonen fra starten av, sier han i meldingen. 

Disse har søkt: 

Ine Hilling, 48 år, Bodø, Prosjektleder

Odd Inge Bardal, 50 år, Bodø, Prosjektleder

Ørjan Tjervaag, 56 år, Bodø, Site Master

LES OGSÅ: Tre menn vil bli utbyggingssjef i Nye Veier på E6 Innlandet

Forsiden akkurat nå