Amir M. Kaynia har begynt i Norconsult som fagspesialist innen geoteknikk
Amir M. Kaynia har begynt i Norconsult som fagspesialist innen geoteknikk (Foto: Norconsult)

Norconsult styrker seg innen geoteknikk og jordskjelvkompetanse

Amir M. Kaynia har begynt i Norconsult som fagspesialist innen geoteknikk, med spesialkompetanse innen dynamikk og jordskjelv.

Kaynia vil jobbe tett med selskapets konstruksjonsavdelinger, og får i tillegg en viktig rolle innen forretningsområdet Fornybar energi.

Amir M. Kaynia er utdannet sivilingeniør og har sin doktorgrad fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA. Videre har Kaynia en Professor II-stilling ved Institutt for konstruksjonsteknikk ved NTNU, der han underviser og veileder innen dynamikk og jordskjelv. Han har jobbet med jord- og konstruksjonssamvirke, dynamikk og jordskjelv i hele sin yrkesaktive karriere, og har bidratt med sin ekspertise i en lang rekke store prosjekter i inn- og utland, knyttet til både samferdselskonstruksjoner, vindkraft, olje og gass.

Unik kompetanse

– Jeg ser frem til å jobbe tettere på geotekniske designprosjekter i Norconsult, og til å samarbeide med nye kollegaer og kunder i tverrfaglige prosjekter der sammenhengen mellom dynamikk, og jord og konstruksjon er spesielt viktige. Det er inspirerende å få bruke min erfaring fra store, utenlandske prosjekter innen offshore energi til å bidra til at Norconsult tar enda større markedsandeler både i og utenfor Norge, sier Amir M. Kaynia.

– Amirs kompetanse er helt unik og svært ettertraktet i markedet, og vi er veldig glade for han har valgt å bli en del av Norconsult. Med sitt smittende humør og store entusiasme for faget, kommer Amir til å styrke miljøet vårt. Han har et bredt nettverk, og både vi som kollegaer, våre kunder og samarbeidspartnere kommer til å nyte godt av hans kunnskap og erfaring. Vi gleder oss veldig til å jobbe tett med Amir fremover, sier Kristian Aunaas, avdelingsleder for geoteknikk i Norconsult.

Stor etterspørsel etter geotekniske tjenester

Det geotekniske miljøet i Norconsult har sin hovedvirksomhet rettet mot bygg- og anleggssektoren. Miljøet jobber med alle typer geotekniske problemstillinger, hovedsakelig i større tverrfaglige prosjekter innen vei, jernbane, flyplass, kontor- og næringsbygg, industriutbygging, havner og kommunaltekniske anlegg.

De siste årene har det vært en eksplosiv etterspørsel etter geotekniske tjenester i Norge, både knyttet til naturfare, onshore- og offshore installasjoner, fornybar energi og flere store bygge- og samferdselsprosjekter.

Forsiden akkurat nå