PROSJEKTERING

Norconsult storsatser på Sør-Østlandet: Skal ansette 80 nye ingeniører

Mer enn 80 nye medarbeidere innen de alle fleste ingeniørfagene skal ansettes ved kontorene i Askim, Ski, Sarpsborg, Larvik, Tønsberg, Kongsberg, Seljord, Porsgrunn, Arendal og Kristiansand på Sør-Østlandet.

Direktør for Region Sør-øst i Norconsult, Asle Gudim.
Direktør for Region Sør-øst i Norconsult, Asle Gudim.
11. mars 2022 - 12:29

Selskapet, som har mer enn 3000 ansatte totalt i Norge, jobber i dag på en rekke store, viktige oppdrag i regionen som blant annet ny E18 i Viken, ny E39 på Sørlandet, Alvim renseanlegg i Sarpsborg, Morrow batterifabrikk i Arendal og Norcems anlegg for CO2-fangst i Brevik.

Norconsult konkurrerer blant annet mot internasjonale giganter som Cowi, Sweco og Rambøll på det norske markedet, både om oppdrag og de kloke hodene, men direktør for  Region Sør-øst i Norconsult, Asle Gudim mener han har et par ess i ermet.

Eid av de ansatte

- I Norconsult har vi enormt stor tro på lokal tilstedeværelse og faglig samarbeid. Derfor har selskapet nesten 70 lokalkontorer over hele Norge. Det gjør at folk kan jobbe med spennende prosjekter og problemstillinger der de bor. Samtidig kan kundene være trygge på at de både har lokale rådgivere som kjenner lokale forhold, og at de har Norges største fagmiljø i ryggen. Dessuten er Norconsult i en særstilling blant konkurrentene i og med at selskapet er heleid av de ansatte. Det betyr at selskapet har en stabil og forutsigbar eierstruktur hvor både eiere og ansatte har de samme målene, og hvor selskapets overskudd går tilbake til oss selv som eiere. Alle har de samme mulighetene til å bli eiere, og få innflytelse på hvordan selskapet drives, sier Gudim som selv har vært ansatt – og eier - i Norconsult i 25 år.

Ifølge regnskapet for 2021 omsatte Norconsult for nesten 7,5 milliarder kroner, med et overskudd på 630 millioner.

Mye tverrfaglige arbeid

Gudim kan også lokke med fleksible ordninger for plassering, og mye tverrfaglige arbeid.

- Pandemien og to år på hjemmekontor, har hjulpet oss med å bevise både for oss selv og kundene at samarbeid på tvers av fag og kontorer er helt uproblematisk. Vi ser at det er ganske enkelt å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digitale løsninger i arbeid både for lokale kunder og større nasjonale prosjekter. At en ingeniør hører til på kontoret i Seljord betyr ikke at hun ikke kan være med å prosjektere bro på Sørlandet, eller tunneler på Vestlandet. På denne måten får selv et relativt lite lokalkontor være en del av Norges største tverrfaglige miljø. Dette er noe av det våre medarbeidere er mest fornøyd med – de faglige utviklingsmulighetene, sier Gudim.

I tillegg til at Norconsult styrker sine eksisterende kontor, er selskapet også i ferd med å etablere nye miljøer på Kongsberg og i Arendal.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.