Norconsult slår sammen grunnboringsmiljøene i Norge

For å øke konkurransekraften i markedet, samler Norconsult sine to grunnboringsmiljøer i et nytt selskap; Norconsult Boreteknikk AS

Norconsult Boreteknikk
Norconsult Boreteknikk
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
7. jan. 2021 - 12:39

Frem til i dag har Norconsult hatt to grunnboringsmiljøer i Norge; en filial av svenske Fältgeoteknik AB i Fredrikstad og en avdeling for grunnundersøkelser i Molde. For å styrke konkurransekraften i et marked som preges av et stadig økende antall små- og mellomstore aktører, har Norconsult besluttet å samle de to miljøene i ett felles selskap.

Norconsult Boreteknikk AS vil være et heleid datterselskap i Norconsult-konsernet, og selskapet skal fortsette å operere fra basene i Fredrikstad og Molde, melder selskapet i en pressemelding.

I bypakkens første fase ble det oppført 6 bomportaler rundt Fredrikstad sentrum, og nå kommer 17 nye bomportaler, i området mellom byene og rundt Sarpsborg sentrum
Les også

Klart for oppstart av 23 nye bomstasjoner rundt Sarpsborg og Fredrikstad

Nordisk fotavtrykk

– Dette er helt i tråd med Norconsults ambisjon om å styrke selskapets nordiske fotavtrykk. Sammen skal vi skape et av de største fagmiljøene innen grunnboring i Norden, sier Markus Mangsten, daglig leder i Norconsult Boreteknikk AS.

Norconsult Boreteknikk
Norconsult Boreteknikk

Etter sammenslåingen av de to miljøene, vil selskapet ha rundt 30 medarbeidere, og et tydelig nordisk nedslagsfelt.

– Vi ser nå frem til å samle den solide kompetansen vi har innen grunnboring, og styrke vår samlede konkurransekraft i markedet. Med dette grepet bidrar vi til å sikre arbeidsplasser og fortsatt spennende oppgaver for våre grunnborere, sier Jo Sigurd Vold, kontorsjef i for Norconsult i Molde.

– Dette vil gi store synergieffekter. Vi er et selskap med solid kompetanse og erfaring innen grunnboring, og sammenslåingen vil skape merverdi både for oss og våre kunder, sier Daniel Johansson, som frem til nå har ledet Fältgeoteknik i Fredrikstad.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det vil komme et tosifret antall ekstra milliarder til Forsvaret i en ny forsvarsplan, som kommer rett etter påske.
Les også

Lover tosifret antall milliarder til Forsvaret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.