Norconsult har signert kontrakten om å lage reguleringsplan for E18 forbi Sandvika.
Norconsult har signert kontrakten om å lage reguleringsplan for E18 forbi Sandvika. (Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen)

Reguleringsplan for ny E18

Norconsult har signert storkontrakt for E18 Vestkorridoren

Norconsult signerte i dag kontrakten på rådgivertjenester for arbeidet med reguleringsplanen på strekningen E18 Ramstadsletta-Slependen.

– Vi er veldig glade for å komme i gang med planleggingen av den viktige parsellen forbi Sandvika, sa prosjektleder i Statens vegvesen, Tom Hedalen, da kontrakten ble undertegnet.

Det skriver Vegvesenet i en nyhetsmelding.

Konserndirektør i Norconsult Norge, Bård Hernes, var også glad for oppdraget som betyr svært mye for konsulentselskapet: – Vi har hatt vårt hovedkvarter tett ved E18 i Sandvika siden 1970-tallet.

Les også

Stor betydning for mange

– Å bidra til en ny veiløsning forbi Sandvika betyr veldig mye både for storsamfunnet, men også for våre 2000 ansatte, sa Hernes da kontrakten ble signert.

– Vi har kommet frem til at det var Norconsult som hadde den beste beskrivelsen av forslag til gjennomføring av oppdraget. I tillegg hadde de det beste forholdet mellom pris og kvalitet, forteller planleggingsleder Bjørn Nyquist i Statens vegvesen.

Fv. konserndirektør Bård Hernes i Norconsult og prosjektleder Tom Hedalen i Statens vegvesen signerer storkontrakten for E18 Ramstadsletta-Slependen. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen

 Oppdraget går ut på å utarbeide reguleringsplan fra Ramstadsletta til Slependen, en strekning på cirka 4,5 kilometer, hvorav rundt 3,6 kilometer vil gå i tunnel under Sandvika. Under Sandvika vil E18 og E16 knyttes sammen i et planskilt kryss.

I tillegg til ny E18 inngår utforming av lokalvei, GS-løsning og prioritering av kollektivtrafikk på strekningen.

Les også

Forsiden akkurat nå