Et steinskred stengte riksvei 13 ved Lonavatnet onsdag kveld
Et steinskred stengte riksvei 13 ved Lonavatnet onsdag kveld (Foto: Statens vegvesen)

Nok en vei på Vestlandet stengt av ras

Riksvei 13 i Ullensvang blir tidligst åpnet fredag. Vegen ble stengt sent onsdag kveld etter et steinskred ved Lonavika.

De store nedbørsmengdene på Vestlandet fører til flere veistenginger. Forleden stengte et ras riksvei 70 ved Sunndal. I går kveld ble riksvei 13 stengt ved Lonevika fordi et klippeparti på 180 – 200 meter hadde glidd ut og flere hundre kubikkmeter med stein hadde rast ned.

Les også

Betongrekkverket knust

Veien har fått skade i dekket og deler av betongrekkverket er knust, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Før vi kan starte på oppryddingen, må en geolog inn og vurdere om det er trygt å gå inn i området. Dronebilder fra rasstedet viser blant annet at det ligger et annet klippeparti like ved det som har løsnet, sier byggeleder Rolf Anders Tønder Svensson i Statens vegvesen.

Veien vil være stengt hele dagen i dag, torsdag. Og den vil tidligst bli åpnet i morgen, fredag.

Omkjøring er via E134 for kjøretøy over 7,5 tonn og via fylkesveg 520 om Sauda for personbiler.

Mer regn i vente

Værutsiktene framover er ikke særlig lystelige for den vestlige delen av landet. Veiene kan bli stengt på kort varsel etter gult farevarsel om styrtregn i deler av Møre og Romsdal fra onsdag ettermiddag, melder Statens vegvesen.

Til helgen er det ventet inn et nytt lavtrykk til dels store nedbørmengder i Rogaland og Vestland ut fra det vi kan lese på værmeldingstjenesten yr.no. Noe som åpenbart kan bidra til økt rasfare.

Les også

Forsiden akkurat nå