Nok en bok om Haukelivegen

E134 Haukelivegen gir inspirasjon til mange. Nå har Geir K. Hus kommet med ny bok som har tatt med seg det viktigste på vegen; mat, natur og kultur.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
7. nov. 2017 - 13:58
Den nye boken forteller også historien om Haukelivegen, som har bundet folk fra Vestlandet og Østlandet sammen gjennom alle tider. Den første veien stod ferdig i 1889, mens helårsveien ble tatt i bruk for 50 år siden. I boken er det gamle bilder fra den tiden folk brukte hest og kjerre, men også noen bilder fra anleggstiden på 1960-talet. Aller mest handler boken om det du kan oppleve langs veien i dag. Også brøytemannskapene på Haukelifjell er omtalt.
 
– Boken er en hyllest til de som har kjempet for gode veier gjennom tidene, men mesteparten av boken har jeg brukt til å vise fram spennende folk og steder, som du bør få med deg når du kjører mellom Drammen og Haugesund/Karmøy i dag, sier Geir K. Hus.
 
Tittelen på boken er «E134 Haukelivegen», med undertittelen «Mat, natur og kultur mellom øst og vest». Folk og steder i øst er omtalt på bokmål, men fra Heddal og vestover er språkdrakten nynorsk. Bildetekstene er både på norsk og engelsk. Boken blir gitt ut på eget forlag, og skal være tilgjengelig hos de fleste bokhandlere og en del andre møteplasser langs vegen.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.