Nedskalerer kryssingen av Glomma på rv 22 i Fetsund

Nå starter Statens vegvesen og Multiconsult sammen med Lillestrøm kommune å lage reguleringsplanen for ny bru over Glomma.

Den gamle rv. 22-brua over Glomma skal byttes ut med en ny.
Den gamle rv. 22-brua over Glomma skal byttes ut med en ny. Foto: Erik Larsstuen, Statens vegvesen
19. nov. 2021 - 12:47

Det er kommunestyret i Lillestrøm som tidligere denne måneden vedtok en en nedskalert A2-trasé langs dagen vei for ny rv. 22 og kryssing av Glomma.

I praksis betyr det at det skal bygges en firefelts bru over Glomma med gang- og sykkelveg. Den planlagte lokalvegbrua på nordsiden av dagens bru tas dermed ut av prosjektet.

På vestsiden av Fetsundbrua skal det bygges en ny rundkjøring, omtrent der dagens rundkjøring er. Rundkjøringen skal betjene trafikk til og fra Fetsund sentrum. På østsiden av Fetsundbrua bygges toplanskryss (planskilt kryss).

I gang med samhandlingen

Planleggingsleder i Statens vegvesen, Jan Terje Løitegård her sammen med oppdragsleder i Multiconsult, Wibeke Norris. Foto: Foto: Erik Larsstuen, Statens vegvesen

Forrige uke var Statens vegvesen, Multiconsult og Lillestrøm kommune samlet til samhandling. Statens vegvesen har signert kontrakt med Multiconsult for utarbeidelse av reguleringsplanforslag til prosjektet rv. 22 med ny bru over Glomma ved Fetsund.

Arbeidet skal resultere i et reguleringsplanforslag som skal legges frem for Lillestrøm kommune for videre planbehandling, godkjenning og vedtak, opplyser Statens vegvesen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.