NCC skal redusere kostnadene innen asfaltvirksomheten med rundt 50 millioner svenske kroner årlig fra 2021.
NCC skal redusere kostnadene innen asfaltvirksomheten med rundt 50 millioner svenske kroner årlig fra 2021. (Foto: NCC)

NCC slanker asfaltorganisasjonen - kutter 50 millioner i kostnader

En slankere og mer effektiv organisasjon, særlig innenfor asfalt, skal gi besparelser på 50 millioner kroner fra neste år.

– NCCs bransjevirksomhet har vist stabilitet gjennom årene, men vi ser potensiale for å øke inntjeningen og utvikle virksomheten ytterligere. En ny, slankere organisasjon med tydelig fokus på markedene der det er ytterligere potensial for oss, er noen av grepene vi nå tar, sier Tomas Carlsson, administrerende direktør i NCC.

Les også

Selger seg ut i Finland

NCC har en sterk posisjon innen asfalt og steinmaterialer i Sverige, Norge og Danmark. For å ytterligere øke inntektene og fortsette å utvikle virksomheten, vil en ny og slankere organisasjon bli implementert, forteller selskapet i en pressemelding.

Endringene forventes å redusere kostnadene med ca. 50 millioner SEK årlig fra 2021 med potensielle ekstra kostnadsbesparelser de kommende årene. Omstillingskostnadene på ca 65 millioner SEK skal avkrives i 4. kvartal 2020 og 1. kvartal 2021.

Dette får blant annet konsekvenser for NCC asfaltenhet i Finland, som ikke er så stor og «mangler strategisk passform med resten av NCC i Finland». Derfor skal det nål gjøres en strategisk gjennomgang av potensielle alternativer , der målet å finne en ny eier for virksomheten.

Division Hercules, som driver med spunting og grunnstabilisering, flyttes til forretningsområdet Infrastructure. Dette er stort sett en entreprenørvirksomhet, som ifølge ledelsen passer bedre inn i forretningsområdet. infrastruktur.

Les også

Nye folk inn - og gamle ut

Ylva Lagesson  blir ny leder for forretningsområdet industri. Hun er i dag medlem av ledergruppen som sjef for utvikling og driftstjenester og har mer enn 15 års erfaring fra forskjellige roller innen NCC,

Samtidig er det to sentrale ledere innenfor NCC Industry som går ut. Det er Harri Savolainen, som har ledet for innkjøp og og vært en del av toppledelsen, som forlater NCC.

Også Jyri Salonen, tidligere leder for forretningsområdet Industry, vil forlate NCC i forbindelse med disse endringene.

Les også

Forsiden akkurat nå