ASFALT

NCC slanker asfaltorganisasjonen - kutter 50 millioner i kostnader

En slankere og mer effektiv organisasjon, særlig innenfor asfalt, skal gi besparelser på 50 millioner kroner fra neste år.

NCC skal redusere kostnadene innen asfaltvirksomheten med rundt 50 millioner svenske kroner årlig fra 2021.
NCC skal redusere kostnadene innen asfaltvirksomheten med rundt 50 millioner svenske kroner årlig fra 2021. Foto: NCC
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
6. nov. 2020 - 10:19

– NCCs bransjevirksomhet har vist stabilitet gjennom årene, men vi ser potensiale for å øke inntjeningen og utvikle virksomheten ytterligere. En ny, slankere organisasjon med tydelig fokus på markedene der det er ytterligere potensial for oss, er noen av grepene vi nå tar, sier Tomas Carlsson, administrerende direktør i NCC.

Morten Wierød blir ny toppsjef i industrigiganten ABB.
Les også

Nordmann blir sjef for industrigigant

Selger seg ut i Finland

NCC har en sterk posisjon innen asfalt og steinmaterialer i Sverige, Norge og Danmark. For å ytterligere øke inntektene og fortsette å utvikle virksomheten, vil en ny og slankere organisasjon bli implementert, forteller selskapet i en pressemelding.

Endringene forventes å redusere kostnadene med ca. 50 millioner SEK årlig fra 2021 med potensielle ekstra kostnadsbesparelser de kommende årene. Omstillingskostnadene på ca 65 millioner SEK skal avkrives i 4. kvartal 2020 og 1. kvartal 2021.

Dette får blant annet konsekvenser for NCC asfaltenhet i Finland, som ikke er så stor og «mangler strategisk passform med resten av NCC i Finland». Derfor skal det nål gjøres en strategisk gjennomgang av potensielle alternativer , der målet å finne en ny eier for virksomheten.

Division Hercules, som driver med spunting og grunnstabilisering, flyttes til forretningsområdet Infrastructure. Dette er stort sett en entreprenørvirksomhet, som ifølge ledelsen passer bedre inn i forretningsområdet. infrastruktur.

Det går med tre millioner tonn sement i året i Sverige, og behovet vil øke, mener Katarina Malaga.
Les også

Tester Romerriket-metode: – Svært store miljøgevinster

Nye folk inn - og gamle ut

Ylva Lagesson  blir ny leder for forretningsområdet industri. Hun er i dag medlem av ledergruppen som sjef for utvikling og driftstjenester og har mer enn 15 års erfaring fra forskjellige roller innen NCC,

Samtidig er det to sentrale ledere innenfor NCC Industry som går ut. Det er Harri Savolainen, som har ledet for innkjøp og og vært en del av toppledelsen, som forlater NCC.

Også Jyri Salonen, tidligere leder for forretningsområdet Industry, vil forlate NCC i forbindelse med disse endringene.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen påpeker at det ikke er en umiddelbar fare for krig.
Les også

– Vi bør være bekymret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.