NYHETER

NCC leder kampen om Flypasskrysset

Peab vil ha 133,7 millioner kroner for å bygge om Flyplassekrysset ved Gardermoen. Det er det laveste av fire anbud, men etter at de andre tildelingskriteriene er vurdert, overtar NCC ledelsen.

De røde linjene viser de nye rampene og de nye feltene på E6. En 350 meter lang bru inngår i den ene rampen. (Ill.: Statens vegvesen)
De røde linjene viser de nye rampene og de nye feltene på E6. En 350 meter lang bru inngår i den ene rampen. (Ill.: Statens vegvesen)
11. mai 2015 - 14:41

Anbudet fra NCC er på 144,4 mill. Veidekke vil ha 155,7 mill., og et arbeidsfellesskap mellom Gjermundshaug Anlegg og Kruse Smith vil ha 192,6 mill.

Flyplasskrysset ligger i nordre ende av en knapt 9 km lang strekning sør for Gardermoen hvor E6 og E16 har felles trasé. Her er det bare planskilte ramper mot sør og vest. Kommer man nordfra på E6 og skal inn på E16 mot flyplassen, må man innom lokalvegnettet. Det må også de som kommer i motsatt retning.

Løsningen fungerte brukbart da Gardermoen ble hovedflyplass for Østlandet i 1998, men nå fungerer den dårlig. Den viktigste årsaken er utbyggingen av Gardermoen næringspark som ligger like ved Flyplasskrysset. Det har ført til en betydelig trafikkøkning.

For å løse trafikkproblemene skal det bygges nye nordvendte ramper, og E6 skal utvides fra fire til seks felt på en ca. 500 meter lang strekning mellom Flyplasskrysset og avkjøringen mot Jessheim. Entreprisen omfatter også utskifting av rekkverk og veglys.

Oppdraget er en totalentreprise. Anskaffelsen blir gjennomført etter det såkalte to-konvoluttordningen. Det vil si at anbyderne først leverer en konvolutt med svar på alle tildelingskriterier unntatt pris. Senere leveres konvulutten med prisen. Den første konvolutten ble åpnet 22. april, den andre 11. mai.

Ved vurdering av anbudene teller pris 65 % og gjennomføring og kvalitet teller 35 %. Anbyderne får dessuten et fradrag i anbudssumen på 75 000 kroner for hver dag de forplikter seg til å fullføre jobben tidligere enn den fristen Vegvesenet har satt. Disse pengene blir ikke utbetalt, de teller bare i totalvurderingen av anbudene.

Fristen for ferdigsstillelse er satt til 1. november neste år.

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.