NASJONALE TURISTVEIER

Nasjonale turistveier: Enda en rasteplass skal rustes opp

Brunstranda ved E10 i Lofoten står for tur.

Rasteplassen ved Brunstranda er fra 1995. Nå skal den rustes kraftig opp.
Rasteplassen ved Brunstranda er fra 1995. Nå skal den rustes kraftig opp. Foto: Statens vegvesen
11. jan. 2022 - 13:21
Oppdraget har en anslått verdi på seks millioner kroner, og består i å rive eksisterende servicebygg og erstatte det med et nytt servicebygg som inneholder toalett, teknisk rom og oppholdsrom/varmestue. Dessuten skal det anlegges en møbleringssone på nedsiden av toalettbygget med gressarmeringsstein, avfallscontainer og sykkelparkering. Og i tillegg blir det litt utbedring av dagens trafikkarealer.
 

Brunstranda ligger på nordsida av Flakstadøya langs E10, midtveis mellom Leknes i
Vestvågøy og Å i Moskenes.

Brunstranda er et viktig punkt for Nasjonal turistveg Lofoten. Dagens rasteplass er fra 1995, og trenger fornyelse. Og det skal gjøres slik at stedet framstår «med de kvalitetene som kjennetegner stoppesteder langs nasjonale turistveger», som det heter i konkurransegrunnlaget-

Ja, de estetiske utfordringene skal løses med utgangspunkt i situasjonen og stemningen på stedet. Resultatet må kunne «eldes med verdighet samtidig som det er praktisk og økonomisk å drifte og vedlikeholde.»

Det nye servicebygget blir på samme tomt og får tilnærmet samme størrelse. Det skal bygges i betongelementer. Oppholdsrommet på 65 m2 skal gi ly slik at storhavet kan oppleves fra bygget.

Utendørs skal den nåværende gjennomkjøringsmuligheten på sjøsiden stenges. Utearealene skal settes i stand, med nye stier og grøntarealer og en del annet.

Frist for å være ferdig er 1. desember i år.

Vegvesenet holder tilbudskonferanse på Teams 19. januar, og frist for å gi tilbud er 3. februar.

Bjørn Hønsi Følling, sjef for maritim lading i Plug, mener nye krav til havbruksbåter må komme før mars hvis laderne skal bygges ut.
Les også

Dårlig tid til å innfri nullutslippskrav: – Tar ett år å få på plass lader

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.