Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Illustrasjon: Statens vegvesen)

Nå starter jobben med å fikse opp ulykkesbelastet E6-kryss i Trøndelag

Blir redusert fremkommelighet i 5-6 uker.

Det er krysset i Mulelia på E6 nord for Levanger i tidligere Nord-Trøndelag som nå får en vel etterlengtet oppussing. Arbeidet starter denne uka, og prosjektet skal være ferdig i desember. 

Mer trafikksikkert

Dagens avkjørsel til renovasjonsanlegget i Mulelia fjernes. I stedet for at trafikken går direkte fra E6 til renovasjonsanlegget, bygger vi en lokalvei mellom anlegget og fylkesvei 6888.

Slik ser krysset ut i dag. Foto: Google Maps

Dagens kryssområde mellom E6 og fylkesvei 6888 oppjusteres. Her bygges et kryss med venstresvingefelt. Det vil si at hvis du kommer sørfra og skal inn på fylkesveien, så blinker du til venstre og plasserer deg i en egen avkjøringslomme. Kryssområdet blir mer markert, med trafikkøyer som skiller kjørefeltene på E6. Samtidig utvides bredden på E6 i dette området, og hele krysset blir større og mer oversiktlig. Også fylkesveien blir bredere og avkjørselen til renovasjonsanlegget går derfra. 

– Ved å fjerne og flytte avkjørselen til renovasjonsanlegget, får vi et stort og oversiktlig kryssområde, som skaper bedre flyt og økt trafikksikkerhet, sier Vegvesenets byggeleder Andre Staberg i en melding.

I tillegg bygges nytt drens- og overvannssystem, nye lysmaster settes opp. Samtidig opprustes bussholdeplassene. 

LES OGSÅ: Nå er det endelig klart for trafikk på fem kilometer E6 i Trøndelag

Lokal entreprenør gjør jobben

Hvert døgn passerer ca 14.000 biler på strekningen, og prosjektet med å få ryddet opp i krysset har stått på Vegvesenets liste lenge. 

Fartsgrensen på strekningen vil bli satt ned fra 70 til 50 kilometer i timen. Byggelederen oppfordrer folk til å beregne ekstra tid de neste ukene. 

Det er den lokale entreprenøren Fiborg & Sellæg Maskin som har fått jobben etter å ha levert et anbud på knappe 11 millioner kroner. 

De konkurrerte med tre andre firma om jobben. Alle lokale. 

Totalkostnaden på prosjektet er på 19. millioner kroner, og midlene kommer fra Nasjonal Transportplan.

LES OGSÅ: Stor interesse for å bygge ny E6 mellom Kvithammer og Åsen i Trøndelag

Forsiden akkurat nå