Trysil Maskin sin Trafficprinter under demonstrasjon i London sentrum i 2017.
Trysil Maskin sin Trafficprinter under demonstrasjon i London sentrum i 2017. (Foto: Trysil Maskin)

Nå skal printeren fra Trysil Maskin merke veiene i Storbritannia

Firmaet har tidligere levert veimerkingsprintere til Sverige, Finland og Estland.

Trysil Maskin har inngått kontrakt med den største veimerkingsentreprenøren i Storbritannia, WJ, om å levere en såkalt Trafficprinter.

– Dette er et markedsgjennombrudd for vår Trafficprinter i Storbritannia, sier daglig leder Jon Kjetil Jutulstad i Trysil Maskin til Veier24.

Maskinen skal være den første i sitt slag som printer symboler i veibanen med termoplast. Foto: Trysil Maskin

Kontrakten ble inngått 7. august, og maskinen skal leveres 31. mars 2021. Før maskinen kjøres til Storbritannia skal den stilles ut på Intertraffic i Amsterdam i slutten av mars 2021.

– Vi var i England for tre år siden og gjorde et demoprosjekt i London sentrum. Etterpå har vi hatt kontakt med WJ, og de besøkte oss i Trysil i fjor. Det er en stor glede at de etter en lang prosess bestemte seg for å investere i en Trafficprinter, sier Jutulstad.

Her er det snakk om en mer kompakt byversjon av maskinen, en såkalt Urban Trafficprinter. Innovasjon Norge har bidratt med et tilskudd for å utvikle den.

Les også

Første versjon i 2012

Trysil Maskin lanserte den første prototypen av Trafficprinter i 2012, og har deretter utviklet den gradvis. Maskinen erstatter håndlegging av veisymboler, og skal være den første maskinen i sitt slag som printer veisymboler i veibanen med termoplast.

Denne videoen viser maskinen i gang med et demonstrasjonsoppdrag i Istanbul i Tyrkia.

Firmaet har demonstrert maskinen i bruk flere ganger på østlandet i Norge de siste årene. Foto: Trysil Maskin

Storbritannia blir det fjerde landet som tar i bruk denne maskinen. Fra før har Trysil Maskin levert til Sverige, Finland og Estland.

– Vi håper at også Statens vegvesen og norske entreprenører snart tar maskinen i bruk. Både Sverige og Finland har innført forbud mot håndlegging av symboler på høytrafikkerte veier, slik at de får veiarbeiderne bort fra veibanen og inn i tryggere omgivelser i en lastebil, sier Jutulstad.

Les også

Forsiden akkurat nå