Arkitektkontoret Hauden og Zohar har jobben med utformingen av stormhytta.
Arkitektkontoret Hauden og Zohar har jobben med utformingen av stormhytta. (Foto: Nasjonal Turistveg, Statens vegvesen)

Nå skal det bygges ut turistvei-installasjon i Madland havn på Jæren

Beliggende på en liten fylling over havna skal det bygges en langstrakt parkeringsplass med utsyn over Nordsjøen samt et servicebygg.

Madland hamn på kysten av Jæren mellom Varhaug og Vigrestad i Hå kommunie er et vakkert og værutsatt sted. Havna er liten med to utstikkende moloer. I vinterstormer er det også et pupulært sted for å oppleve de ekstreme naturkreftene på trygg avstand. 

Statens vegvesen har pekt ut Madland havn som ny rasteplass lands Nasjonal turistveg Jæren. 

I tillegg til den langstrakte parkeringsplassen med 180 graders utsyn over Nordsjøen, skal det bygges et servicebygg med to toaletter, som skal kles med spesialdesignet fasadestein som lyser i mørket likt en lanterne og ønsker besøkende velkommen. 

Stormhytte

I havna skal dagens gapahuk erstattes av ei stormhytte og sitteplasser. Stormhytta tar opp formspråket fra de eksisterende naustene en finner der i dag. 

- Arkitektkontoret Hauden og Zohar har jobben med utforming, og vi ser frem til å kontrahere en av Jær-regionens mange dyktige entreprenører til arbeidet, sier Fredrik Fløgstad, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Jæren. 

Bygge- og anleggsarbeidet med rasteplassen Madland havn planlegges å starte opp i januar 2022 med fullføring november 2022. 

Madland hamn på kysten av Jæren mellom Varhaug og Vigrestad i Hå kommunie er et vakkert og værutsatt sted. Foto: Nasjonal Turistveg, Statens vegvesen

Forsiden akkurat nå