ASFALT

Nå legger Skanska den første asfalten på OPS-strekningen Løten-Elverum

Og det skjer nøyaktig ett år etter at de første anleggsmaskinene rullet inn på prosjektet.

5. juni 2019 - 11:47

– En ny milepæl er nådd på RV 3/25, skriver Skanska på sin prosjektblogg om at asfaltleggingen på den nye veistrekningen nå er i gang.

Siden oppstarten i fjor har det gått slag i slag med masseutskifting og oppbygging av veikroppen, og det intensive arbeidet fortsetter. Nå er det asfaltleggingen mellom Ommangsvollen og Fuglset i Løten kommune som først står for tur.

Det skal legges omtrent 160.000 tonn med asfalt, og det er mye som skjer til enhver tid langs hele veitraseen. Asfalteringen vil pågå for fullt til utpå høsten. Målet er å få lagt det meste av bære- og bindelag i 2019, og at slitelaget blir lagt i 2020, skriver Skanska på bloggen sin.

300.000 timeverk er produsert på OPS-prosjektet til nå, og da er ikke arbeid på konstruksjonene inkludert. Over 1000 mennesker har vært inne til sikkerhetsopplæring og utført jobb på anlegget.

Men Skanska er langt ifra ferdig. Prosjektet, som omfatter RV 3/RV 25 Løten-Elverum med 10 kilometer ny to- eller trefelts hovedvei og 15 km firefelts motorvei, skal åpnes rundt november til neste år.

OPS-kontrakten som Statens vegvesen inngikk med Skanska lyder på 5,5 milliarder kroner, og omfatter også 20 års drift av veiene de bygger.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.