Nå kan du se helt nye trafikkskilt langs veiene på Østlandet og Trøndelag 

Det er ikke hver dag man ser nye trafikkskilt.

Den store militærøvelsen «Trident Juncture» pågår denne høsten, og nå tester Vegdirektoratet og Forsvaret ut et nytt trafikkskilt for å bedre sikkerheten.
Den store militærøvelsen «Trident Juncture» pågår denne høsten, og nå tester Vegdirektoratet og Forsvaret ut et nytt trafikkskilt for å bedre sikkerheten. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
24. okt. 2018 - 10:21

I disse dager foregår den store NATO-øvelsen «Trident Juncture», og i forbindelse med dette er det utviklet et nytt fareskilt for militær aktivitet.

Trafikksikkerhetstiltak

– Det foregår med jevne mellomrom store og små militærøvelser rundt om i landet, og det har oppstått ulykker på grunn av dette. Derfor har vi nå fått utviklet dette skiltet, forteller trafikkingeniør i Vegdirektoratet Jon Flydal til veier24. 

Dette skiltet varsler at man er på vei inn i et større område med militær aktivitet. Illustrasjon: Vegdirektoratet

Dette er et av mange tiltak for å bedre sikkerheten i områder der det foregår militær aktivitet på, eller ved offentlig vei. 

Det nye skiltet er et fareskilt med en tanks på, og det finnes to varianter. 

Det ene er et opplysningsskilt på gul bakgrunn som viser at man er i ferd med å bevege seg inn i et større område med militær aktivitet, mens det andre er en flyttbar versjon som varsler om kampområde. 

Forsøksordning

For at et trafikkskilt skal være gyldig for bruk på vei, må det inn i skiltforskriften. Det er Samferdselsdepartementet som vedtar hvilke skilt som tas inn der. Forslagene kommer som regel fra Vegdirektoratet. 

Dette skiltet setter Forsvaret opp der den militære aktiviteten foregår. Illustrasjon: Vegdirektoratet

Dette nye skiltet er imidlertid enda på forsøksstadiet. 

– Vi skal evaluere dette skiltet i etterkant av NATO-øvelsen som nå pågår, forteller Flydal. 

Arbeidet med skiltet startet forrige vinter, og forskjellige fagmiljøer med kompetanse innen permanent og offentlig skilting har vært involvert.

– Vi har også hatt en god dialog med Forsvaret, sier Flydal.

Han estimerer at det per i dag er kjøpt inn mellom 100 og 200 eksemplarer av disse skiltkombinasjonene.  

LES OGSÅ: Anbudskaos på E39 Svegatjørn – Rådal: Vegvesenet må lyse ut stor skiltjobb for tredje gang

LES OGSÅ: Nå er det mulig å holde tettere kontakt med veiskiltene

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.