Johan Arnt Vatnan, prosjektdirektør i Nye Veier Trøndelag, ønsket velkommen til markering av byggestart på E6-parsellen Kvål-Melhus i Trøndelag.
Johan Arnt Vatnan, prosjektdirektør i Nye Veier Trøndelag, ønsket velkommen til markering av byggestart på E6-parsellen Kvål-Melhus i Trøndelag. (Foto: Nye Veier)

E6 Trøndelag

Nå har Nye Veier begynt å bygge ny E6 i Trøndelag

106 kilometer firefelts vei skal stå ferdig i 2022.

I dag var det offisiell byggestart på ny E6 Kvål-Melhus. Prosjektet var opprinnelig nederst på Nye Veiers prioriteringsliste, men den syv kilometer lange strekningen er nå den første parsellen av de 106 kilometerne ny firefelts E6 som skal bygges mellom Ulsberg og Åsen i Trøndelag.

Fra venstre: Ordførerne Ola Øie (Rennebu), Sivert Moen (Midtre Gauldal), Gunnar Krogstad (Melhus) og prosjektdirektør i Nye Veier Trøndelag, Johan Arnt Vatnan. Foto: Nye Veier

Byggestarten ble markert på Hofstad i dag med ordførere, varaordførere og rådmenn fra kommunene Melhus, Rennebu og Midtre Gauldal til stede. Entreprenør Peab, rådgiver Cowi og Nye Veier stilte også opp.

De tre kommunene har opprettet Bygg Vei som et felles samarbeidsprosjekt mellom kommunene, og samarbeidet ble under anleggsåpningen trukket fram som en av grunnene til at strekningen etter hvert har havnet øverst på prioriteringslisten til Nye Veier.

E6 Kvål-Melhus

  •  7 kilometer firefelts motorvei med midtrabatt og fartsgrense 110 km/t
  • Entreprenør Peab og rådgiver Cowi
  • Kontraktsstørrelse: ca. 0,7 mrd. ekskl. mva.
  • Totalkostnad: ca. 1,1 milliard kroner inkl. mva.
  • Kontraktsform: Integrert prosjektleveranse
  • Planlagt ferdig: 2022

Nye Veiers prosjektdirektør i Trøndelag, Johan Arnt Vatnan, takket også for godt samarbeid med kommunene. Han pekte i tillegg på en annen viktig aktør på veiene:

– Vi bygger for trafikanten. Det som ikke er viktig for trafikanten, det er ikke viktig for Nye Veier, sa Vatnan.

Han var likevel ærlig på at trafikantene vil merke at det pågår veibygging fordi hastigheten må ned etter hvert.

Kvål-Melhus er det første prosjektet i Trøndelag med Nye Veier som byggherre. Når alle prosjektene som står i dagens portefølje er ferdig utbygd, har Trøndelag 106 km firefelts vei med fartsgrense på 110 kilometer i timen fra Ulsberg sør for Trondheim til Åsen, litt nord for flyplassen på Værnes.

Forsiden akkurat nå